Jovana Arsić prvakinja Evrope u veslanju i nada srpskog i zrenjaninskog sporta za Pariz - čestitka gradonačelnika 

Reprezentativka Srbije u veslanju Jovana Arsić osvojila je danas zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Segedinu (Mađarska), u disciplini skif, čime je postigla najveći uspeh u istoriji srpskog ženskog veslanja. Još ranije ona je obezbedila plasman na Olimpijske igre u Parizu ovog leta, a današnjim sjajnim rezultatom istakla je kandidaturu i za dobar rezultat na najvećoj svetskoj sportskoj smotri. 
 
 
Povodom osvajanja titule evropske šampionke, čestitku Jovani Arsić uputio je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. 
"Sve čestitke našoj Jovani na sjajnom uspehu i najlepšoj uvertiri pred Olimpijske igre. Evropsko zlato za Srbiju, zlato za njen klub "Partizan", ali i zlato za grad Zrenjanin, u kom je rođena i dugo veslala. Ponosimo se našom veslačkom tradicijom i rezultatima i svim srcem želimo joj uspeha i na narednim takmičenjima i u životu. Jovana nastavlja i našu slavnu olimpijsku priču i biće u Parizu važan deo olimpijske porodice koja će predstavljati Srbiju i Zrenjanin", poručio je gradonačelnik Zrenjanina.
 
 
Jovana Arsić rođena je 10. septembra 1992. godine u Zrenjaninu. Veslanjem je počela da se bavi u VK "Zreneks", gde je i stekla punu afirmaciju, pod trenerskom palicom proslavljenog stručnjaka, nedavno preminulog Veselina Vučićevića. Članica "Zreneksa" bila je do 2017. godine, kada prelazi u beogradsku "Crvenu Zvezdu". Od 2022. godine članica je VK "Partizan". Najveće uspehe beleži u proteklih nekoliko sezona - u Zagrebu 2021. godine osvaja bronzanu medalju na Svetskom kupu, prvu u našem ženskom veslanju, iste godine nastupa i na Olimpijskim igrama u Tokiju, a prošle godine na Evropskom prvenstvu na Bledu, u Sloveniji, zauzima treće mesto u skifu. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7450/Jovana_Arsic_Segedi_0.jpg