Teritorija MZ “Dositej Obradović” obiluje infrastrukturnim radovima - ovaj deo grada ubrzano se razvija 

Teritorija mesne zajednice “Dositej Obradović”, odnosno njen uži deo, koji obuhvata stambena naselja kolektivnog stanovanja, trenutno je deo grada koji se najviše infrastrukturno razvija. U kratkom vremenskom periodu ovde je realizovano više različitih radova, neki su još aktuelni, a biće ih i u narednom periodu. 
 
 
 
 
Podzemne instalacije obnovljene su kroz radove na vodovodnoj i vrelovodnoj mreži u naselju “Ruža Šulman”, vrelovodnoj mreži u Ulici Koče Kolarova i mreži fekalne kanalizacije u Ulici Marka Oreškovića. Nedavno asfaltiranje Ulice dr Laze Kostića bio je jedan od najvećih zahvata u oblasti javno-privatnog partnerstva za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Zrenjanina. Prethodno su obnovljene još dve važne i prometne saobraćajnice u stambenom naselju “4. jul” - ulice Despota Stefana i 4. jula.
 
 
 
 
U neposrednoj blizini lokacije u Marka Oreškovića, na kojoj se radi na sanaciji kanalizacione mreže, je i trenutno najveće gradilište nekog objekta kolektivnog stanovanja u Zrenjaninu, u kom će biti čak 118 stambenih jedinica, na sedam etaža. U Ulici Dositeja Obradovića grade se još tri stambena objekta, kao i u ulicama Koče Kolarova i Toše Jovanovića, gde se gradi na još pet lokacija. 
 
Ulaganja su zabeležena i u prostore za sport i rekreaciju, te je uređena lokacija poznata kao “Barice”, na uglu ulica Uroša Predića i Konstantina Danila. Saniran je teren za basket, postavljena je ograda i rasveta. 
 
 
 
 
Sve su to investicije koje prate potrebe stanovnika ovog dela Zrenjanina, ali i idu u prilog pozitivnim ekonomskim kretanjima, jer razvoj i širenje industrijskih zona, uz nova zapošljavanja, neminovno dovode i do razvoja i obnove gradske infrastrukture.   

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7428/Infrastruktura_MZ_Dositej_0.jpg