Gradonačelnik ugostio tekvondistkinju Janu Đuranović koja je osvojila zlato na Evropskom kadetskom prvenstvu u Tirani

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, u svom kabinetu, upriličio je prijem za tekvodistkinju Janu Đuranović i trenera tekvondo kluba Proleter Petra Vidakovića.

Povod je nedavno završeno Evropsko klupsko prvenstvo u tekvondou, održano u Tirani, koje  je donelo istorijski uspeh za tekvondo klub Proleter, ujedno i za tekvondo sport u našem gradu.

 

 

Jana Đuranović, kao nosilac i favorit za medalju u svojoj kategoriji, je na putu do zlatnog odličja savladala takmičarku iz Kipra sa 2:0, predstavnicu Turske rezultatom 2:1, u polufinalu bila je bolja od takmičarke iz Italije sa 2:0. U završnoj borbi bila je bolja od takmičarke iz reprezentacije Srbije sa 2:0, i time ispisala istoriju za tekvondo sport u Zrenjaninu.

 

 

„Naporno smo se spremali za ovaj turnir, dobro smo radili jer smo znali koje će protivnice biti. Iako su borbe bile naporne, našli smo taktiku za svaku protivnicu i došla sam do zlata“, rekla je Đuranović.

Jana je samim ulaskom u finale osigurala svoje mesto među najboljim tekvondo borcima sveta na Svetskom kadetskom prvenstvu ali i na završnom Grand Prix turniru koji će se održati u Kini ove godine.

 

 

„Sve ono što radimo sada jeste nešto što očekujemo da će dati rezultat u naredne tri godine, kada će se Jana takmičiti u seniorskoj konkurenciji i naš cilj je da Zrenjanin ima predstavnika koji će se takmičiti na kvalifikacijama za naredne OI 2028. godine“, rekao je trener tekvondo kluba Proleter Petar Vidaković.

 

 

Čestitajući im na ovom izuzetnom rezultatu, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da je ovo stvar za ponos.
„Da biste nešto dobili morate nešto prvo da date. Ulaganjem u sebe, unapređenjem infrastrukture, u organizacije i tako u sistem u celini, rezultati su neminovni. Na svakom takmičenju sportisti iz našeg grada dokazuju zašto je Zrenjanin proglašen za “Evropski grad sporta” i zbog čega je značajno negovati sportsku tradiciju“, istakao je gradonačelnik Salapura.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7526/PRIJEM_JANA_TEKVONDO_00.jpg