Rekonstrukcija bazena, planiran je akva park

Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić posetio je danas, sa saradnicima, obnovu zatvorenog bazena. Istakao je da bi rekonstrukcija značajno poboljšala uslove za treniranje plivača, potencijalnih novih prvaka.
- Zrenjanin je poznat po plivačima i lošim uslovima za treniranje. Verujem da će ova rekonstrukcija otkloniti problem. Ovo je samo prvi korak koji Grad čini za plivače i vaterpoliste. Planirana je izgradnja akva parka, kako je i obećano u predizbornoj kampanji. Da, napravićemo akva park tokom našeg mandata, ali ne kao u drugim gradovima, već najbolji u Srbiji. Mi radimo na tome, dizajniranje projekta je već započelo, želimo akva park koji će raditi tokom svih 12 meseci i koji će biti prava turistička atrakcija - rekao je Janjić.

 

      

 

Dušan Damnjanović, upravnik bazena, kaže da su radovi počeli na leto, a trebalo bi da budu završeni do 1. oktobra.
- Rekonstrukciju zatvorenog bazena izvodi valjevska kompanija Kej. Rekonstrukcija uključuje nove pločice, instalacije, toalete i sve ono što je neophodno za stvaranje boljih uslova i za građane i za kupače. Takođe se nadam da su planovi za rekonstrukciju otvorenog bazena završeni, to je planirano za sledeću godinu, tako da ćemo moći da budemo ponosni na svoj bazen - rekao je.

 

      

 

Ukupna vrednost je 17 miliona dinara, a sredstva obezbeđuje budžet grada Zrenjanina.

 

Prošle godine Grad je uložio u izgradnju nove kotlarnice poboljšavajući sistem grejanja i učinio ga energetski efikasnim.

 

Rekonstrukcija je veoma važna za sportiste Zrenjanina jer su morali da putuju u obližnje gradove na svoje treninge, dok je naš bazen, posle naredbe inspekcije, čak neko vreme bio zatvoren.