Ministarka Kalanović otvorila je 13. INOCOOP

Danas je u sportskoj dvorani Zrenjanin sajam inovacija, saradnje i preduzetništva „INOCOOP 2012“, sa više od 1.800 učesnika iz Srbije i inostranstva.
 
Gradonačelnik Zrenjanina, mr. Ivan Bošnjak, pozdravio je goste uključujući ministarku Vericu Kalanović i ministra Gorana Kneževića.
- Želim da vas srdačno pozdravim i da budete ugošćeni na pravi banatski način , otvorenog srca, sa željom da će naredni sajam biti organizovan tokom „Dana piva“. Želim puno novih plodnih kontakata poslovnim ljudima, kako u sopstvenu korist, tako i u korist ovog grada - kazao je Bošnjak.    

 

 

Otvarajući sajam, ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović rekla je da je „u Srbiji velika hrabrost biti preduzetnik“ najavila da će na današnjoj sednici vlade biti usvojene nove mere podrške.
- To je naš posao, da olakšamo poslovanje, da se zajedno borimo sa vama u budućnosti, a vaš posao je da radite na kreativnosti, da razvijate male i srednje kompanije koje pružaju nova radna mesta, povećavaju izvoz i proizvodnju i više sredstava u budžetu - bila je poruka ministarke Kalanović.

 

 

Ona je, razgovarajući sa prisutnim gostima, uključujući bivšeg gradonačelnika Zrenjanina, sada ministra poljoprivrede, Gorana Kneževića, rekla da je Zrenjaninski sajam specifičan kao ekonomsko središte Banata, naglašavajući da bi i inostrani posetioci mogli da pronađu svoje interesovanje za ovaj sajam.

 

Predsednik Regionalne privredne komore Zrenjanin Milan Radovanović podsetio je da je do sada više od 1.850 izlagača bilo na ovih 13 sajmova, uključujući razne privredne grane.
- Na jednoj strani ima više od 200 preduzetnika, kompanija, agencija, centara, lokalnih samouprava, fondova i banaka iz Srbije i inostranstva, a sa druge više od pedeset proizvođača hrane i poljoprivrednika - rekao je Radovanović.

 

Dodao je da će tokom sajma biti organizovani poslovni sastanci, okrugli stolovi, prezentacije itd., Što će doprineti boljem informisanju učesnika i razmeni iskustava.

 

Glavna tema ovogodišnjeg sajma je zapošljavanje kroz preduzetništvo i otvaranje novih investicionih programa.

 

“INOCOOP“ sajam su organizovali Regionalna privredna komora Zrenjanin i Generalno udruženje preduzetnika u saradnji sa Turističkim centrom grada Zrenjanina.