Министарка Калановић отворила је 13. INOCOOP

Данас је у спортској дворани Зрењанин сајам иновација, сарадње и предузетништва „INOCOOP 2012“, са више од 1.800 учесника из Србије и иностранства.
 
Градоначелник Зрењанина, мр. Иван Бошњак, поздравио је госте укључујући министарку Верицу Калановић и министра Горана Кнежевића.
- Желим да вас срдачно поздравим и да будете угошћени на прави банатски начин , отвореног срца, са жељом да ће наредни сајам бити организован током „Дана пива“. Желим пуно нових плодних контаката пословним људима, како у сопствену корист, тако и у корист овог града - казао је Бошњак.    

 

 

Отварајући сајам, министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Верица Калановић рекла је да је „у Србији велика храброст бити предузетник“ најавила да ће на данашњој седници владе бити усвојене нове мере подршке.
- То је наш посао, да олакшамо пословање, да се заједно боримо са вама у будућности, а ваш посао је да радите на креативности, да развијате мале и средње компаније које пружају нова радна места, повећавају извоз и производњу и више средстава у буџету - била је порука министарке Калановић.

 

 

Она је, разговарајући са присутним гостима, укључујући бившег градоначелника Зрењанина, сада министра пољопривреде, Горана Кнежевића, рекла да је Зрењанински сајам специфичан као економско средиште Баната, наглашавајући да би и инострани посетиоци могли да пронађу своје интересовање за овај сајам.

 

Председник Регионалне привредне коморе Зрењанин Милан Радовановић подсетио је да је до сада више од 1.850 излагача било на ових 13 сајмова, укључујући разне привредне гране.
- На једној страни има више од 200 предузетника, компанија, агенција, центара, локалних самоуправа, фондова и банака из Србије и иностранства, а са друге више од педесет произвођача хране и пољопривредника - рекао је Радовановић.

 

Додао је да ће током сајма бити организовани пословни састанци, округли столови, презентације итд., Што ће допринети бољем информисању учесника и размени искустава.

 

Главна тема овогодишњег сајма је запошљавање кроз предузетништво и отварање нових инвестиционих програма.

 

“INOCOOP“ сајам су организовали Регионална привредна комора Зрењанин и Генерално удружење предузетника у сарадњи са Туристичким центром града Зрењанина.