Nacionalna izložba pasa u Ečki okupila tri stotine učesnika

Kinološko društvo "Zrenjanin", nakon pauze duge dvadeset godina, organizovalo je proteklog vikenda prvu CAC izložbu pasa, u atraktivnom prostoru Kaštela Ečka. U parku dvorca okupilo se tri stotine izlagača pasa iz Srbije i inostranstva, na Nacionalnoj izložbi održanoj u osam razreda, a izložbu je pratio najmanje još toliki broj gledalaca.
 
 
Organizaciju izložbe je podržao i Grad Zrenjanin, u čije je ime učesnike i goste pozdravio i izložbu proglasio otvorenom Ljubomir Stanisavljev, zamenik predsednice Skupštine grada Zrenjanina. On je izrazio zadovoljstvo brojem okupljenih učesnika i naglasio da su se grad Zrenjanin i Kaštel Ečka potrudili da budu dobri i gostoprimljivi domaćini, a da je Kinološko društvo "Zrenjanin" uložilo velike napore da celokupna manifestacija protekne u najboljem redu i da iz parka dvorca Kaštel ode lepa slika. Izložbu je odobrio i podržao i Kinološki savez Srbije.
 
 
Kinološko društvo "Zrenjanin" je osnovano davne 1973 godine kao dobrovoljno i neprofitno udruženje ljubitelja, vlasnika i odgajivača pasa sa teritorije grada Zrenjanina i okoline sa ciljem unapređenja kinologije i odnosa prema životinjama - kućnim ljubimcima uopšte.
 
Nakon niza godina uspešnog rada i na desetine održanih kinoloških manifestacija, pre petnaestak godina je došlo do zastoja u radu Kinološkog društva "Zrenjanin", da bi 2011. godine bila okupljena nova ekipa kinologa, koja je obnovila rad društva.
 
 
Uspešno organizovanje Nacionalne CAC izložbe u Zrenjaninu – Ečki proteklog vikenda vraća ovo društvo na mesto koje dolikuje jednom od najstarijih kinoloških društava u zemlji. 
 
Fotografije: Atila Tot