Sport u danima i nedeljama koje predstoje - od mini-sajma već u utorak, do okupljanja sportskih legendi i obeležavanja godišnjica vrhunskih rezultata 

Mini-sajam sporta i Strongmen liga šampiona na Trgu slobode, evropski košarkaški inkluzivni turnir, okupljanje rukometnih šampiona sveta iz 1986. godine i obeležavanje 60. godišnjice od osvajanja Kupa Jugoslavije za odbojkašice iz Kleka samo su neke od sportskih manifestacija i programa koji će se u Zrenjaninu održati narednih dana i nedelja. Izuzetnom nizu dešavanja treba dodati i boravak u Zrenjaninu reprezentacije Srbije u padobranstvu, koja će se na aerodromu Ečka od 6 - 12. maja pripremati za nastup na Svetskom prvenstvu u Češkoj.  
 
 
Već nakon praznika, u utorak 7. maja, na Trgu slobode biće organizovan Mini-sajam sporta, prezentacija preko 50 sportskih klubova, aktivnosti za predškolce, stručno predavanje, uz učešće istaknutih sportista i sportskih radnika. U slučaju lošeg vremena, program se seli u Halu sportova “Zvonimir Zvonko Vujin”.
 
Zrenjanin će i ove godine biti domaćin “Strongmen lige šampiona”, takmičenja u snazi najjačih ljudi planete, koje je u našem gradu prvi put održano prošle godine. Prostor ispred “Kristalne dvorane” prevazišao je interesovanje publike, pa će ovogodišnje izdanje tog specifičnog nadmetanja biti održano na Trgu slobode, 25. maja, u popodnevnim časovima. 
 
 
 
Poslednjeg vikenda u maju okupiće se ljubitelji trčanja, na 4. Zrenjaninskom maratonu i imati priliku da se oprobaju u nekoj od šest trka, a oni najspremniji i u najdužoj trkačkoj disciplini, stazi dužine 42,195 kilometara. Maraton se održava u nedelju, 26. maja. 
 
Predvođeni proslavljenim kapitenom Momirom Rnićem, na njegovu inicijativu, u Zrenjaninu će se 16. maja okupiti članovi rukometne reprezentacije Jugoslavije koji su 1986. godine, na prvenstvu u Švajcarskoj, osvojili titulu šampiona sveta. Očekuje se dolazak većine igrača iz tog čuvenog tima, tada rukometnih i sportskih vedeta u svetskim razmerama, a tokom trodnevnog boravka u Zrenjaninu za njih će biti organizovan i poseban program, uključujući i prijem u Gradskoj kući. 
 
 
Početkom juna još dva sportska dešavanja privlače pažnju. Prvo će 5. juna biti otvoren evropski inkluzivni košarkaški turnir na kom će nastupiti predstavnici deset zemalja, da bi 8. juna bila obeležena 60. godišnjica od osvajanja Kupa Jugoslavije u odbojci, do danas neprevaziđenog uspeha odbojkašica iz Kleka, tadašnje ekipe DTV “Partizan”. Povodom tog jubileja, biće upriličena i Svečana akademija, u Baroknoj sali Gradske kuće. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7453/Strongman_2024_Zrenjanin_0.jpg