Potpisani ugovori sa poljočuvarima

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće potpisani su danas ugovori sa 39 poljočuvara koji će biti angažovani u svim mesnim zajednicama na teritoriji Grada Zrenjanina.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je da je novac za rad Poljočuvarske službe obezbeđen iz agrarnog budžeta grada, tačnije od novca dobijenog od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta.

 

 

- Naš interes je prvenstveno da naši atari budu bezbedni u više pogleda, od toga da se spreče krađe, a ono što nam je posebno bitno jeste da ne bude paljenja njiva što može dovesti do veće štete i problema. Angažovanjem 39 poljočuvara Grad Zrenjanin pokazuje jasnu poruku i opredeljenje da želi da pomogne poljoprivrednim proizvođačima. Takođe, ono što je važno jeste da su sredstva dobijena od zakupa državnog zemljišta, odnosno agrarnog budžeta koji ove godine iznosi 426 miliona dinara, direktno vraća poljoprivrednim proizvođačima putem angažovanja poljočuvara koji će brinuti o atarima Zrenjanina. Ovo je samo jedan od koraka kojim dokazujemo da je Grad Zrenjanin njihov partner i da imamo zajednički interes, zadovoljnog poljoprivrednika i bez problema u atarima - rekao je Santovac. 

 

 

 

On je poljočuvarima poželeo srećan i uspešan rad kako bi zahvaljujući njihovom angažovanju svi bili zadovoljni.

Uspeh u radu poljočuvarima poželeo je i zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev, zamolivši ih da svoj posao obavljaju ozbiljno i kvalitetno.

Koordinator Poljopčuvarske službe Branislav Lazić kaže da će poljočuvari, opremljeni sa 6 Lada Niva i potrebnom opremom, pokrivati svako naseljeno mesto i da će ta služba biti angažovana svih 24 sata dnevno.

 

 

 

 

Lazić kaže da je zbog prekida u radu poljočuvarske službe problema u atarima bilo svakodnevno, uništavane su bašte, bilo je krađe voća i povrća, ali i paljenja njiva.

- Na žalost, ceh plaćaju poljoprivrednici, ali se nadam da će poljočuvari doprineti boljoj situaciji u atarima, na zadovoljstvo poljoprivrednika i svih nas - dodao je on.