Prijem za članove IPA, Regija Temišvar

Članovi Međunarodnog policijskog udruženja IPA - International Police Association, strukovne organizacije policajaca, Regija Temišvar, posetili su naš grad i tom prilikom za njih je u Plavom salonu organizovan prijem kod zamenika gradonačelnika Saše Santovca.

Zamenik Santovac je, predstavljajući najpre grad Zrenjanin i projekte koji se realizuju zajedno sa rumunskim partnerima, rekao i to da su iskustva rada IPA-e u Temišvaru dragocena i izrazio očekivanje da će neka od njih biti preneta i kod nas.

 

 

Šesnaestočlanu rumunsku delegaciju predvodio je George Moldovan, predsednik policijske asocijacije Temišvar i potpredsednik nacionalne policijske asocijacije Rumunije.

IPA okuplja preko 400 hiljada članova iz 64 zemlje sveta a od pre nekoliko godina oformljena je i IPA Regija Zrenjanin čiji je predsednik Mile Pejić takođe prisustvovao prijemu.

 

  

 

Prilikom današnjeg razgovora moglo se čuti da je između članova udruženja iz Temišvara i Zrenjanina uspostvaljena saradnja koja je, kako su to naglasili gosti iz Rumunije, zasnovana na poslovnom uvažavanju, ali i iskrenom prijateljstvu, što zapravo i jeste moto ovog udruženja - "Prijateljstvo uz službu".

IPA – najveća policijska organizacija na svetu – formirana je 1. januara 1950. Od tada je njen Esperanto moto “Servo per Amikeco” (Služenje kroz prijateljstvo).

 

 

IPA je jedina međunarodna strukovna organizacija policajaca, kako aktivnih tako i penzionisanih bez obzira na funkciju, rang, religiju, pol, nacionalnost, rasu. To je politički i poslovno potpuno nezavisna i nevezana ni za jednu drugu organizaciju ili udruženje, a otvorena je za policajce svih država, za jednostavne i neograničene odnose između policajaca i za uspostavljanje mogućnosti međusobne izmene strukovnih iskustava.

IPA je registrovana na temelju svojih ciljeva pri Savetu Evrope i UN sa savetodavnim statusom kao međunarodna organizacija.