Prijem za osvajače medalja na juniorskoj džudo Balkanijadi u Zrenjaninu

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i članica Gradskog veća za resor sporta Zlatana Ankić primili su juče mlade džudiste Omladinskog džudo kluba "Proleter" Anitu Sakal i Dušana Sarića, osvajače bronzanih medalja za reprezentaciju Srbije na Balkanskom juniorskom šampionatu, održanom nedavno u Zrenjaninu. Prijemu su prisustvovali i treneri OJK "Proleter" Nikola Savatović i Tomislav Kohajm, kao i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Simo Salapura.
 
 
Juniorska Balkanijada u džudou održana je u Zrenjaninu od 19-21. juna, a osim što je naš grad bio uspešan domaćin tog takmičenja sa više od 200 učesnika, kod "kuće" su ostale i dve vredne medalje – Anite Sakal, u kategoriji do 44 kilograma i Dušana Sarića, u kategoriji do 73 kilograma. Naši takmičari zadovoljni su ostvarenim rezultatima u jakoj konkurenciji, a nastup pred domaćom publikom, osim što je za njih bio poseban imperativ, predstavljao je i opterećenje.
 
 
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac prvenstveno ističe činjenicu da je Zrenjanin bio dobar domaćin ovog takmičenja i zahvalio se džudo klubu "Proleter" na doprinosu i učešću u tome.
- Osvajanjem dve bronzane medalje naši takmičari doneli su dodatno zadovoljstvo i klubu i gradu i opravdali naša ulaganja u taj sport. Iskreno verujem da ćemo u narednom periodu imati još takvih rezultata i da će ove medalje iz juniorske biti "prenete" i u seniorsku konkurenciju. Cilj je i gradu i džudo klubu da se naši reprezentativci popnu stepenik više, a Grad Zrenjanin, kao što je izdvojio sredstva za organizaciju ovog šampionata i aktivnosti džudo kluba u iznosu od 2,5 miliona dinara, sigurno će i u narednom periodu ulagati značajna sredstva u sport jer nam je cilj da na ovaj način što bolje promovišemo grad – naglasio je Santovac.
 
 
Anita Sakal je nizu odličja u karijeri dodala i balkansku bronzu iz Zrenjanina i, kako kaže, nije najzadovoljnija rezultatom, koji je ostvarila nakon dve pobede i dva poraza.
- Moglo je i bolje, bila je prisutna i velika trema zbog nastupa u svom gradu i pred svojom publikom, ali sam uvidela greške, nastaviću da treniram svom snagom i nadam se da ću naredne godine na Balkanijadi uzeti zlato. Pre toga me očekuje Evropsko prvenstvo u septembru i još neki evropski kupovi do kraja godine – ističe Sakalova.
 
Dušan Sarić zadovoljan je nastupom na takmičenju, na kom je zabeležio tri pobede i jedan poraz, od predstavnika Turske koji se trenutno nalazi u samom svetskom vrhu.
- Meni je nastup u svom gradu predstavljao i imperativ i teret, istovremeno, jer sam uoči šampionata imao veliku tremu, ali je nje nestalo početkom takmičenja. Zadovoljan sam osvojenom medaljom, a što se nekih planova tiče, očekuju me tri evropska kupa, jedan već narednog vikenda i još dva u avgustu – izjavio je Sarić nakon jučerašnjeg prijema u Gradskoj kući.