Gradu Zrenjaninu uručena zahvalnica Kinološkog društva Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić primio je juče u svom kabinetu predsednika Kinološkog društva Zrenjanin Vladimira Vujina, koji mu je tom prilikom uručio priznanje Kinološkog društva, u znak zahvalnosti Gradu Zrenjaninu za pomoć u organizaciji Nacionalne izložbe pasa u našem gradu u tekućoj godini, ali i za dobru saradnju tokom prethodnih sezona. 
 
Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što naš grad svake godine ima priliku da ugosti odgajivače i ljubitelje pasa ne samo iz naše zemlje i da su svi učesnici i posetioci Nacionalne izložbe oduševljeni ambijentom parka i dvorca Kaštel u Ečki, gde se manifestacija održava. Zahvalio se Kinološkom društvu na uspešnoj organizaciji i promovisanju našeg grada i izrazio uverenje da će dobra saradnja između grada i tog društva biti nastavljena. 

Gradu Zrenjaninu uručena zahvalnica Kinološkog društva Zrenjanin

Predsednik Kinološkog društva Vujin kaže da se Nacionalna izložba u Zrenjaninu održava svake godine po kalendaru Kinološkog saveza Srbije, te da je zrenjaninsko Kinološko društvo u samom vrhu što se tiče organizacije i pohvala koje stižu od nacionalnog saveza i sudija iz drugih gradova naše zemlje i iz inostranstva.
- Ove godine imali smo sudiju iz Bahreina, Sadika El Farsanija, koji je izrazio oduševljenje samim objektom, pripremom terena, kvalitetom pasa koji su nastupali. Svaku manifestaciju održavamo u Kaštelu, s čijim predstavnicima imamo takođe odličnu saradnju i svake godine okupi se minimalno 300 pasa različitih rasa, čiji vlasnici dolaze iz naše zemlje i regiona, iz Hrvatske, Mađarske, Rumunije, prošle godine imali smo učesnike i iz Francuske - kaže Vladimir Vujin i dodaje da je Kinološko društvo Zrenjanin osnovano 1973. godine, da je imalo uspona i padova u radu, a da je od pre petnaestak godina njegov rad intenziviran i da tokom poslednjih šest godina uspešno organizuje nacionalne izložbe, kao i da u svojim aktivnostima ima nešto što je retko i specifično na ovim prostorima. 

Gradu Zrenjaninu uručena zahvalnica Kinološkog društva Zrenjanin

- Kruna nekog našeg rada i ono čime se ponosimo su septembarske izložbe za decu. Sva sredstva koja nam ostanu od Nacionalne izložbe pasa usmeravamo ka deci i obezbeđujemo im besplatne slatke pakete, hranu za njihove ljubimce, opremu, medalje, pehare i to je izložba na kojoj isključivo deca predstavljaju svoje pse, nezavisno da li su rasni ili mešanci. Uz takve izložbe organizujemo i prateće zabavne programe, a udomljujemo i pse iz našeg azila. Ova manifestacija postala je tradicionalna i ove godine održana je po deveti put, a interesovanje je veliko i deca se sama raspituju kada će se izložba održati - objašnjava Vuijin. 
 
- Grad nam svake godine pomaže u organizaciji naših aktivnosti, a mi pokušavamo da se odužimo na najbolji mogući način - naglasio je on. 


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5465/Kinolosko_drustvo_ZR_0.jpg