Граду Зрењанину уручена захвалница Кинолошког друштва Зрењанин

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић примио је јуче у свом кабинету председника Кинолошког друштва Зрењанин Владимира Вујина, који му је том приликом уручио признање Кинолошког друштва, у знак захвалности Граду Зрењанину за помоћ у организацији Националне изложбе паса у нашем граду у текућој години, али и за добру сарадњу током претходних сезона. 
 
Градоначелник је изразио задовољство што наш град сваке године има прилику да угости одгајиваче и љубитеље паса не само из наше земље и да су сви учесници и посетиоци Националне изложбе одушевљени амбијентом парка и дворца Каштел у Ечки, где се манифестација одржава. Захвалио се Кинолошком друштву на успешној организацији и промовисању нашег града и изразио уверење да ће добра сарадња између града и тог друштва бити настављена. 

Граду Зрењанину уручена захвалница Кинолошког друштва Зрењанин

Председник Кинолошког друштва Вујин каже да се Национална изложба у Зрењанину одржава сваке године по календару Кинолошког савеза Србије, те да је зрењанинско Кинолошко друштво у самом врху што се тиче организације и похвала које стижу од националног савеза и судија из других градова наше земље и из иностранства.
- Ове године имали смо судију из Бахреина, Садика Ел Фарсанија, који је изразио одушевљење самим објектом, припремом терена, квалитетом паса који су наступали. Сваку манифестацију одржавамо у Каштелу, с чијим представницима имамо такође одличну сарадњу и сваке године окупи се минимално 300 паса различитих раса, чији власници долазе из наше земље и региона, из Хрватске, Мађарске, Румуније, прошле године имали смо учеснике и из Француске - каже Владимир Вујин и додаје да је Кинолошко друштво Зрењанин основано 1973. године, да је имало успона и падова у раду, а да је од пре петнаестак година његов рад интензивиран и да током последњих шест година успешно организује националне изложбе, као и да у својим активностима има нешто што је ретко и специфично на овим просторима. 

Граду Зрењанину уручена захвалница Кинолошког друштва Зрењанин

- Круна неког нашег рада и оно чиме се поносимо су септембарске изложбе за децу. Сва средства која нам остану од Националне изложбе паса усмеравамо ка деци и обезбеђујемо им бесплатне слатке пакете, храну за њихове љубимце, опрему, медаље, пехаре и то је изложба на којој искључиво деца представљају своје псе, независно да ли су расни или мешанци. Уз такве изложбе организујемо и пратеће забавне програме, а удомљујемо и псе из нашег азила. Ова манифестација постала је традиционална и ове године одржана је по девети пут, а интересовање је велико и деца се сама распитују када ће се изложба одржати - објашњава Вуијин. 
 
- Град нам сваке године помаже у организацији наших активности, а ми покушавамо да се одужимо на најбољи могући начин - нагласио је он. 


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5465/Kinolosko_drustvo_ZR_0.jpg