Zamenik gradonačelnika Santovac održao sastanak s profesionalnim upravnicima iz Zrenjanina

Na osnovu dopisa upućenog od strane Udruženja profesionalnih upravnika Srbije, njihovih predstavnika u Zrenjaninu i zahteva za održavanjem radnog sastanka, a na inicijativu Grada Zrenjanina i gradonačelnika, danas je zamenik gradonačelnika Saša Santovac razgovarao s profesionalnim upravnicima iz našeg grada. Sastanak je održan u Baroknoj sali Gradske kuće, a prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave. 
 
Prethodnih dana gradonačelnik Čedomir Janjić poslao je dopis upravnicima stambenih zgrada u Zrenjaninu s molbom da Gradskoj upravi i Gradskom štabu za vanredne situacije dostave spisak lica starijih od 65 godina kojima je potrebna pomoć, kao i u cilju uspostavljanja što bolje međusobne komunikacije, u uslovima nakon proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji.  
 
 
 
 
Pozdravljajući prisutne na današnjem sastanku, zamenik gradonačelnika istakao je da je lokalna samouprava u aktuelnoj situaciji spremna da pomogne profesionalnim upravnicima i sarađuje u više pravaca. Rekao je da su glavne teme razgovora definisanje pomoći usled zahteva za pojačanim održavanjem zgrada i stalnom dezinfekcijom zajedničkih prostora, kao i zahteva za evidentiranjem lica starijih od 65 godina u stambenim objektima kojima je potrebna neka vrsta pomoći. 
“Želimo da ostvarimo što bolju saradnju s profesionalnim upravnicima, jer nam je to u obostranom interesu. U ovom trenutku nam je prioritet da se oni što bolje organizuju u uslovima vanrednog stanja, a kada se sve ovo završi, namera nam je da se viđamo češće nego do sada i definišemo strategiju koja bi rezultirala još kvalitetnijim tekućim i investicionim održavanjem stambenih zgrada”, naveo je Saša Santovac. 
 
 
 
Rekao je i da će Grad Zrenjanin pomoći upravnicima u uspostavljanju kontakta sa firmama koje se bave dezinfekcijom javnih površina i zajedničkih prostora u objektima i pomoći u nabavci određene količine sredstava za dezinfekciju. Upućen je i zahtev zrenjaninskom Zavodu za javno zdravlje, za dostavljanje stručnog mišljenja u vezi sa dezinfekcionim merama u zajedničkim prostorima stambenih objekata koje je potrebno preduzeti u cilju sprečavanja širenja virusa Kovid-19. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5569/Sastanak_sa_upravnicima_zgrada_0.jpg