Заменик градоначелника Сантовац одржао састанак с професионалним управницима из Зрењанина

На основу дописа упућеног од стране Удружења професионалних управника Србије, њихових представника у Зрењанину и захтева за одржавањем радног састанка, а на иницијативу Града Зрењанина и градоначелника, данас је заменик градоначелника Саша Сантовац разговарао с професионалним управницима из нашег града. Састанак је одржан у Барокној сали Градске куће, а присуствовали су и представници Градске управе. 
 
Претходних дана градоначелник Чедомир Јањић послао је допис управницима стамбених зграда у Зрењанину с молбом да Градској управи и Градском штабу за ванредне ситуације доставе списак лица старијих од 65 година којима је потребна помоћ, као и у циљу успостављања што боље међусобне комуникације, у условима након проглашења ванредног стања у Републици Србији.  
 
 
 
 
Поздрављајући присутне на данашњем састанку, заменик градоначелника истакао је да је локална самоуправа у актуелној ситуацији спремна да помогне професионалним управницима и сарађује у више праваца. Рекао је да су главне теме разговора дефинисање помоћи услед захтева за појачаним одржавањем зграда и сталном дезинфекцијом заједничких простора, као и захтева за евидентирањем лица старијих од 65 година у стамбеним објектима којима је потребна нека врста помоћи. 
“Желимо да остваримо што бољу сарадњу с професионалним управницима, јер нам је то у обостраном интересу. У овом тренутку нам је приоритет да се они што боље организују у условима ванредног стања, а када се све ово заврши, намера нам је да се виђамо чешће него до сада и дефинишемо стратегију која би резултирала још квалитетнијим текућим и инвестиционим одржавањем стамбених зграда”, навео је Саша Сантовац. 
 
 
 
Рекао је и да ће Град Зрењанин помоћи управницима у успостављању контакта са фирмама које се баве дезинфекцијом јавних површина и заједничких простора у објектима и помоћи у набавци одређене количине средстава за дезинфекцију. Упућен је и захтев зрењанинском Заводу за јавно здравље, за достављање стручног мишљења у вези са дезинфекционим мерама у заједничким просторима стамбених објеката које је потребно предузети у циљу спречавања ширења вируса Ковид-19. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5569/Sastanak_sa_upravnicima_zgrada_0.jpg