Poseta istaknutim zrenjaninskim sportistima i sportskim radnicima - sportski duh i disciplina i u izolaciji

Predstavnici Grada Zrenjanina i gradskog Sportskog saveza posetili su sportske legende, nekadašnje sportiste i sportske radnike koji su sada, zbog godina ili nekog drugog razloga, u kućnoj izolaciji, razgovarali kratko s njima i uručili im prigodne poklon-pakete. Na vratima svojih domova dočekali su ih nekadašnji olimpijci Vojislav Tabački, Milorad Stanulov, paraolimpijac Goran Perlić, atletski trener Jani Hajdu...

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura kaže da je najvažnije da su svi naši istaknuti sportisti i sportski radnici koje su posetili zdravi i da sada, u ovoj kriznoj situaciji, slično kao nekada na sportskim terenima, daju primer drugima kako se neguje sportski duh i odgovornost. 
“Njima u ovom trenutku dosta znači poneka topla reč, saznanje da neko misli na njih i poklanja im malo pažnje, a mi smo im, u znak zahvalnosti, pripremili i prigodne poklone, u vidu zbirke almanaha zrenjaninskog sporta, dnevne štampe i svakodnevnih potrepština. Upravo oni su nam bili i jesu uzori na sportskim borilištima, a danas su primer disciplinovanosti i odgovornosti iz svojih domova”, ističe Salapura, koji je, zajedno sa generalnom sekretarkom Sportskog saveza grada Vukosavom Đapić Atanacković, obišao naše sugrađane, sportiste i sportske stručnjake. 

Salapura se zahvalio i sportistima volonterima, koji su od prvih dana vanrednog stanja uključeni u akcije organizovanja i pružanja pomoći najugroženijim sugrađanima. 
“Oni su utrošili preko 1200 sati volontiranja, odazvalo se na naše pozive 40 gradskih sportskih organizacija sa svojim sportistima i trenerima i uključili su se u pripremu i pakovanje prve ture od 15 hiljada paketa za zrenjaninske penzionere i socijalno ugrožene sugrađane, i na njihovu pomoć i angažovanje možemo uvek da računamo”, dodao je pomoćnik gradonačelnika.

Prvi trener najbolje atletičarke i sportistkinje Balkana Ivane Španović Jani Hajdu kaže da je s Ivanom u stalnom kontaktu i da uglavnom razgovaraju o nastavku takmičenja koja bi mogla uslediti na jesen. 

Paraolimpijac Srbije u stonom tenisu Goran Perlić ističe da će povratak u formu usloviti dužina pauze u treninzima i da će za to biti potrebno sigurno nekoliko meseci, dok istaknuti rvački stručnjak Vojislav Tabački tvrdi da se rvači u top-formu mogu vratiti u roku od dva meseca, da budu spremni za neka velika takmičenja.

Iz Sportskog saveza grada saopštavaju da ni među aktivnim zrenjaninskim sportistima nema obolelih od koronavirusa u proteklom periodu, a i u samom gradu u poslednjih deset dana nije zabeležen ni jedan slučaj zaraze, što daje potvrdu izjavama ovdašnjih lekara i članova Gradskog štaba za vanredne situacije da je epidemiološka situacija u Zrenjaninu u potpunosti stabilna i pod kontrolom.

Fotografije: Mile Novaković

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5614/Poseta_sportistima_0.jpg