Посета истакнутим зрењанинским спортистима и спортским радницима - спортски дух и дисциплина и у изолацији

Представници Града Зрењанина и градског Спортског савеза посетили су спортске легенде, некадашње спортисте и спортске раднике који су сада, због година или неког другог разлога, у кућној изолацији, разговарали кратко с њима и уручили им пригодне поклон-пакете. На вратима својих домова дочекали су их некадашњи олимпијци Војислав Табачки, Милорад Станулов, параолимпијац Горан Перлић, атлетски тренер Јани Хајду...

Помоћник градоначелника Симо Салапура каже да је најважније да су сви наши истакнути спортисти и спортски радници које су посетили здрави и да сада, у овој кризној ситуацији, слично као некада на спортским теренима, дају пример другима како се негује спортски дух и одговорност. 
“Њима у овом тренутку доста значи понека топла реч, сазнање да неко мисли на њих и поклања им мало пажње, а ми смо им, у знак захвалности, припремили и пригодне поклоне, у виду збирке алманаха зрењанинског спорта, дневне штампе и свакодневних потрепштина. Управо они су нам били и јесу узори на спортским борилиштима, а данас су пример дисциплинованости и одговорности из својих домова”, истиче Салапура, који је, заједно са генералном секретарком Спортског савеза града Вукосавом Ђапић Атанацковић, обишао наше суграђане, спортисте и спортске стручњаке. 

Салапура се захвалио и спортистима волонтерима, који су од првих дана ванредног стања укључени у акције организовања и пружања помоћи најугроженијим суграђанима. 
“Они су утрошили преко 1200 сати волонтирања, одазвало се на наше позиве 40 градских спортских организација са својим спортистима и тренерима и укључили су се у припрему и паковање прве туре од 15 хиљада пакета за зрењанинске пензионере и социјално угрожене суграђане, и на њихову помоћ и ангажовање можемо увек да рачунамо”, додао је помоћник градоначелника.

Први тренер најбоље атлетичарке и спортисткиње Балкана Иване Шпановић Јани Хајду каже да је с Иваном у сталном контакту и да углавном разговарају о наставку такмичења која би могла уследити на јесен. 

Параолимпијац Србије у стоном тенису Горан Перлић истиче да ће повратак у форму условити дужина паузе у тренинзима и да ће за то бити потребно сигурно неколико месеци, док истакнути рвачки стручњак Војислав Табачки тврди да се рвачи у топ-форму могу вратити у року од два месеца, да буду спремни за нека велика такмичења.

Из Спортског савеза града саопштавају да ни међу активним зрењанинским спортистима нема оболелих од коронавируса у протеклом периоду, а и у самом граду у последњих десет дана није забележен ни један случај заразе, што даје потврду изјавама овдашњих лекара и чланова Градског штаба за ванредне ситуације да је епидемиолошка ситуација у Зрењанину у потпуности стабилна и под контролом.

Фотографије: Миле Новаковић

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5614/Poseta_sportistima_0.jpg