Karavan "Zajednici zajedno" u Domu zdravlja u Zrenjaninu

Karavan „Zajednici zajedno“ kompanije NIS nastavio je svoj put po Srbiji, a danas se zaustavio u Zrenjaninu, gde su predstavnici kompanije, zajedno sa Klubom volontera posetili Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ kome je NIS donirao značajnu medicinsku opremu - sanitetsko i ambulantno vozilo, dva vozila patronažne službe,  stomatološku stolicu za odeljenje dečije stomatologije i laboratorijski frižider za skladištenje vakcina. Donacija vredna 12,5 miliona dinara unaprediće rad ove ustanove i omogućiti kvalitetnije usluge svim njenim korisnicima. Istovremeno, članovi Kluba volontera kompanije ovom prilikom su oplemenili prostor odeljenja dečije stomatologije grafikama crtanih junaka, i na taj način doprineli da se mališani osećaju prijatnije.
 
 
 
 
Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, naveo je da je ulaganje kompanije u zajednicu prioritet.
"Naša kompanija uspešno sarađuje sa Gradom Zrenjaninom već 12 godina i u okviru te saradnje realizovano  je niz projekata koji su unapredili zajednicu. Zrenjanin je naš grad, u njemu živimo, radimo i prirodno je da želimo da pomognemo zajednici i doprinesemo poboljšanju životnog stnadarda. Ovim  projektom ne završavamo naše društveno odgovorne aktivnosti. Ove godine u  saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom unutrašnjih poslova, odredili smo najbolji pravac daljeg delovanja, a to je ulaganje u obrazovanje i digitalizaciju, kao i poboljšanje sistema bezbednosti u školama širom Srbije. Unapred se radujemo budućim projektima, i uveren sam da će saradnja sa Gradom Zrenjaninom biti još uspešnija i bolja”, naveo je Smirnov.
 
 
 
 
Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, naveo je značaj saradnje Grada i kompanije NIS. 
 „Grad Zrenjanin partner je NIS-a od samog početka programa “Zajednici zajedno” i ta strateška saradnja donela je niz projekata, od kojih su mnogi, po značaju, daleko prevazišli lokalnu sredinu. Pomenuću samo ulaganje u obrazovanje i podatak da je naš Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” jedini u Srbiji na kom se školuju budući inženjeri u oblasti eksploatacije nafte i gasa, a da je trening centar u Zrenjaninu reprezentativno mesto za obuku budućih kadrova u istoj oblasti, i za srednjoškolce i za studente. Kompanija NIS realizovala je u Zrenjaninu u okviru programa “Zajednici zajedno” 146 projekata u vrednosti od 134 miliona dinara. Zahvalni smo NIS-u na tome, verujem da ćemo i dalje negovati dobru saradnju i realizovati još mnogo projekata, a kompaniji želim uspešan razvoj i još bolje poslovne rezultate, “ izjavio je Salapura.
 
 
 
 
Gordana Đurić, v.d. direktora Doma zdravlja u Zrenjaninu, zahvalila se  kompaniji NIS i Gradu Zrenjaninu što su prepoznali potrebu da pomognu u unapređenju zdravstvene zaštite dece i omladine. 
„U toku 2019. godine u okviru programa "Zajednici zajedno" od kompanije NIS dobili smo dva urgentna vozila za službu hitne pomoći, dva putnička vozila za službu polivalentne patronaže, laboratorijski frižider za službu zdravstvene zaštite dece i omladine, kao i stomatološku stolicu. Uz sve to, danas je, kao kruna ove uspešne saradnje, prostor Doma zdravlja i dodatno oplemenjen, kako bi najmlađi pacijenti dobili što kvalitetniju zdravstvenu negu” , izjavila je Đurić.
 
 
Program „Zajednici zajedno“ NIS realizuje sa ciljem da podrži razvoj lokalnih zajednica i stvori uslove za kvalitetniji život svih građana. Od 2009. godine kroz ovaj program realizovano je više od 950 projekata vrednih više od 1,2 milijarde dinara. Da je podrška mladima i dalje prioritet kompanije, govori i činjenica da je NIS ovogodišnjim programom „Zajednici zajedno“ podržao 72 projekta iz oblasti kojima će biti unapređena digitalizacija nastavnog procesa i povećana bezbednost dece i nastavnika u školama širom Srbije. Samo u grad Zrenjanin NIS će ove godine uložiti  12,5 miliona dinara u realizaciju 10 projekata u osnovnim i srednjim školama.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5774/NIS_dispanzer_Zajednici_zajedno_0.jpg