Kараван "Заједници заједно" у Дому здравља у Зрењанину

Караван „Заједници заједно“ компаније НИС наставио је свој пут по Србији, а данас се зауставио у Зрењанину, где су представници компаније, заједно са Клубом волонтера посетили Дом здравља „Др Бошко Вребалов“ коме је НИС донирао значајну медицинску опрему - санитетско и амбулантно возило, два возила патронажне службе,  стоматолошку столицу за одељење дечије стоматологије и лабораторијски фрижидер за складиштење вакцина. Донација вредна 12,5 милиона динара унапредиће рад ове установе и омогућити квалитетније услуге свим њеним корисницима. Истовремено, чланови Клуба волонтера компаније овом приликом су оплеменили простор одељења дечије стоматологије графикама цртаних јунака, и на тај начин допринели да се малишани осећају пријатније.
 
 
 
 
Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, навео је да је улагање компаније у заједницу приоритет.
"Наша компанија успешно сарађује са Градом Зрењанином већ 12 година и у оквиру те сарадње реализовано  је низ пројеката који су унапредили заједницу. Зрењанин је наш град, у њему живимо, радимо и природно је да желимо да помогнемо заједници и допринесемо побољшању животног стнадарда. Овим  пројектом не завршавамо наше друштвено одговорне активности. Oве године у  сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством унутрашњих послова, одредили смо најбољи правац даљег деловања, а то је улагање у образовање и дигитализацију, као и побољшање система безбедности у школама широм Србије. Унапред се радујемо будућим пројектима, и уверен сам да ће сарадња са Градом Зрењанином бити још успешнија и боља”, навео је Смирнов.
 
 
 
 
Симо Салапура, градоначелник Зрењанина, навео је значај сарадње Града и компаније НИС. 
 „Град Зрењанин партнер је НИС-а од самог почетка програма “Заједници заједно” и та стратешка сарадња донела је низ пројеката, од којих су многи, по значају, далеко превазишли локалну средину. Поменућу само улагање у образовање и податак да је наш Технички факултет “Михајло Пупин” једини у Србији на ком се школују будући инжењери у области експлоатације нафте и гаса, а да је тренинг центар у Зрењанину репрезентативно место за обуку будућих кадрова у истој области, и за средњошколце и за студенте. Компанија НИС реализовала је у Зрењанину у оквиру програма “Заједници заједно” 146 пројеката у вредности од 134 милиона динара. Захвални смо НИС-у на томе, верујем да ћемо и даље неговати добру сарадњу и реализовати још много пројеката, а компанији желим успешан развој и још боље пословне резултате, “ изјавио је Салапура.
 
 
 
 
Гордана Ђурић, в.д. директора Дома здравља у Зрењанину, захвалила се  компанији НИС и Граду Зрењанину што су препознали потребу да помогну у унапређењу здравствене заштите деце и омладине. 
„У току 2019. године у оквиру програма "Заједници заједно" од компаније НИС добили смо два ургентна возила за службу хитне помоћи, два путничка возила за службу поливалентне патронаже, лабораторијски фрижидер за службу здравствене заштите деце и омладине, као и стоматолошку столицу. Уз све то, данас је, као круна ове успешне сарадње, простор Дома здравља и додатно оплемењен, како би најмлађи пацијенти добили што квалитетнију здравствену негу” , изјавила је Ђурић.
 
 
Програм „Заједници заједно“ НИС реализује са циљем да подржи развој локалних заједница и створи услове за квалитетнији живот свих грађана. Од 2009. године кроз овај програм реализовано је више од 950 пројеката вредних више од 1,2 милијарде динара. Да је подршка младима и даље приоритет компаније, говори и чињеница да је НИС овогодишњим програмом „Заједници заједно“ подржао 72 пројекта из области којима ће бити унапређена дигитализација наставног процеса и повећана безбедност деце и наставника у школама широм Србије. Само у град Зрењанин НИС ће ове године уложити  12,5 милиона динара у реализацију 10 пројеката у основним и средњим школама.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5774/NIS_dispanzer_Zajednici_zajedno_0.jpg