Pobednička, žuta majica za grad Zrenjanin i gradonačelnika - zahvalnost za organizaciju i gostoprimstvo Trke kroz Srbiju

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković primili su juče čelnike biciklističke Trke kroz Srbiju i trke Beograd - Banja Luka - direktora trke Vladimira Kuvalju, direktora marketinga i medija Nemanju Matića i šefa protokola trke Marijanu Kretić. Zrenjanin je bio uspešan domaćin učesnicima Trke kroz Srbiju i organizator poslednje etape, te je ova poseta usledila u znak zahvalnosti našem gradu, ali i za razgovor o nekim budućim zajedničkim projektima. 
 
 
 
 
Gradonačelniku je simbolično uručena žuta majica, namenjena pobedniku trke, koju je prethodno potpisao, a kako je objasnio direktor trke Kuvalja, njihova delegacija tokom ove nedelje obilazi sve gradove domaćine.
- Zrenjanin je bio moj prvi projekat kada sam izabran za tehničkog direktora Trke kroz Srbiju, a u ovoj sezoni nam je izuzetno pomogao i izašao u susret, kada smo, zbog epidemije koronavirusa, izgubili jednu opštinu koja je trebalo da bude domaćin. Iz grada sporta i sredine koja u potpunosti podržava sportiste, na naš zahtev je odmah stigao pozitivan odgovor i bila nam je čast i zadovoljstvo da danas gradonačelniku uručimo žutu majicu, kao simbol pobednika. Da se drugi ne naljute, za nas sportiste je pobednik neko ko iz oblasti sporta dođe na čelo grada ili neke institucije, to znači da razume naše probleme - kazao je Kuvalja i dodao da Zrenjanin sigurno predstavlja okosnicu sporta u Srbiji, a ističe se i kao organizator biciklističkih trka. 
 
 
 
 
- Dogovaramo se i za narednu sezonu, želimo da trka vozi kroz celu Srbiju, jedna etapa će sigurno biti u Vojvodini i nadamo se, i o tome smo razgovarali, da će Zrenjanin ponovo biti etapno mesto Trke kroz Srbiju, uz još jedan grad u pokrajini, verovatno Novi Sad ili Suboticu - nagovestio je Kuvalja nov dolazak biciklističkog karavana u naš grad. 
 
Gradonačelnik Salapura istakao je da je Trka kroz Srbiju još jedan u nizu vrhunskih sportskih događaja koje Zrenjanin organizuje zahvaljujući odličnoj saradnji sa nacionalnim sportskim savezima, a da biciklizam u porodici sportova zauzima specifično mesto.
- Imali smo priliku da budemo domaćini reprezentativcima svojih zemalja u ovom sportu, a dobro znamo koliko je biciklizam ovde prisutan, od takmičarskog do rekreativnog i cikloturizma, i koliko ima poklonika. Zrenjanin spada među gradove u našoj zemlji sa najviše biciklističkih staza, nastavićemo da širimo tu mrežu, a posebno smo ponosni na projekat povezivanja Zrenjanina i Temišvara, koji donosi i mnoge druge benefite. Drago nam je i što su čelnici Trke kroz Srbiju prepoznali naš grad kao sportsku sredinu, sposobnu da organizuje velike događaje i takmičenja i siguran sam da ćemo sarađivati i u narednom periodu, na obostrano zadovoljstvo - istakao je gradonačelnik Simo Salapura.  
 

  
  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5775/Zuta_majica_Trke_kroz_Srbiju_0.jpg