Победничка, жута мајица за град Зрењанин и градоначелника - захвалност за организацију и гостопримство Трке кроз Србију

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић примили су јуче челнике бициклистичке Трке кроз Србију и трке Београд - Бања Лука - директора трке Владимира Куваљу, директора маркетинга и медија Немању Матића и шефа протокола трке Маријану Кретић. Зрењанин је био успешан домаћин учесницима Трке кроз Србију и организатор последње етапе, те је ова посета уследила у знак захвалности нашем граду, али и за разговор о неким будућим заједничким пројектима. 
 
 
 
 
Градоначелнику је симболично уручена жута мајица, намењена победнику трке, коју је претходно потписао, а како је објаснио директор трке Куваља, њихова делегација током ове недеље обилази све градове домаћине.
- Зрењанин је био мој први пројекат када сам изабран за техничког директора Трке кроз Србију, а у овој сезони нам је изузетно помогао и изашао у сусрет, када смо, због епидемије коронавируса, изгубили једну општину која је требало да буде домаћин. Из града спорта и средине која у потпуности подржава спортисте, на наш захтев је одмах стигао позитиван одговор и била нам је част и задовољство да данас градоначелнику уручимо жуту мајицу, као симбол победника. Да се други не наљуте, за нас спортисте је победник неко ко из области спорта дође на чело града или неке институције, то значи да разуме наше проблеме - казао је Куваља и додао да Зрењанин сигурно представља окосницу спорта у Србији, а истиче се и као организатор бициклистичких трка. 
 
 
 
 
- Договарамо се и за наредну сезону, желимо да трка вози кроз целу Србију, једна етапа ће сигурно бити у Војводини и надамо се, и о томе смо разговарали, да ће Зрењанин поново бити етапно место Трке кроз Србију, уз још један град у покрајини, вероватно Нови Сад или Суботицу - наговестио је Куваља нов долазак бициклистичког каравана у наш град. 
 
Градоначелник Салапура истакао је да је Трка кроз Србију још један у низу врхунских спортских догађаја које Зрењанин организује захваљујући одличној сарадњи са националним спортским савезима, а да бициклизам у породици спортова заузима специфично место.
- Имали смо прилику да будемо домаћини репрезентативцима својих земаља у овом спорту, а добро знамо колико је бициклизам овде присутан, од такмичарског до рекреативног и циклотуризма, и колико има поклоника. Зрењанин спада међу градове у нашој земљи са највише бициклистичких стаза, наставићемо да ширимо ту мрежу, а посебно смо поносни на пројекат повезивања Зрењанина и Темишвара, који доноси и многе друге бенефите. Драго нам је и што су челници Трке кроз Србију препознали наш град као спортску средину, способну да организује велике догађаје и такмичења и сигуран сам да ћемо сарађивати и у наредном периоду, на обострано задовољство - истакао је градоначелник Симо Салапура.  
 

  
  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5775/Zuta_majica_Trke_kroz_Srbiju_0.jpg