Novi čelnici Rukometnog saveza Srbije u poseti Zrenjaninu - reprezentacija Srbije dva meča kvalifikacija za EP odigraće u našem gradu

Novoizabrani čelnici Rukometnog saveza Srbije, predsednica UO Milena Delić i generalni sekretar Svetozar Stanković posetili su juče Zrenjanin i razgovarali s gradonačelnikom Simom Salapurom i generalnom sekretarkom Sportskog saveza grada Vukosavom Đapić Atanacković.
 
Tom prilikom potvrđeno je da će Zrenjanin biti domaćin muškoj reprezentaciji Srbije u dva kvalifikaciona meča za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. godine - 5. januara naredne godine u 18 časova protiv Francuske i 13. januara protiv Grčke. Utakmice će se igrati u “Kristalnoj dvorani”, bez prisustva publike. 
 
 
 
Jučerašnji sastanak u kabinetu gradonačelnika Zrenjanina bio je prilika i za obostrane  čestitke - gradonačelniku Salapuri na proglašenju Zrenjanina za “Evropski grad sporta 2021”, a čelnicima Rukometnog saveza Srbije na izboru na te funkcije pre samo nekoliko dana, kada se po prvi put jedna žena našla na čelu neke nacionalne asocijacije u kolektivnom sportu. 
 
Tokom razgovora istaknuta je dosadašnja odlična saradnja Grada Zrenjanina sa Rukometnim savezom Srbije, koja se nastavlja kroz organizaciju mečeva državne reprezentacije, a bilo je reči i o nastavku saradnje, na novim projektima, u svetlu predstavljanja Zrenjanina kao “Evropskog grada sporta”. Saradnja je simbolično ozvaničena uručenjem rukometne lopte gradonačelniku Salapuri. 
 
 
 
Nova predsednica Upravnog odbora RSS, Milena Delić, bivša je državna reprezentativka i dugogodišnji član ŽRK “Radnički” i ŽRK “Dinamo”. Uz pregršt domaćih titula i osvojenih Kup takmičenja, sa Radničkim je osvojila tri Kupa pobednika Kupova. Od 2006. do 2012. godine bila je potpredsednik UO RSS zadužena za ženski rukomet.
 
Svetozar Stanković posebno je poznat među Zrenjanincima, kao nekadašnji istaknuti golman RK “Proleter Naftagas”. Dugo godina prisutan je u rukometnim forumima, bio je predsednik i generalni sekretar Rukometnog saveza Beograda, a čest gost našeg grada bio je i u svojstvu člana Organizacionog odbora memorijalnog turnira u malom fudbalu Radio-televizije Srbije “Igramo za 16”.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5848/RSS_poseta_29-12-2020_0.jpg