Нови челници Рукометног савеза Србије у посети Зрењанину - репрезентација Србије два меча квалификација за ЕП одиграће у нашем граду

Новоизабрани челници Рукометног савеза Србије, председница УО Милена Делић и генерални секретар Светозар Станковић посетили су јуче Зрењанин и разговарали с градоначелником Симом Салапуром и генералном секретарком Спортског савеза града Вукосавом Ђапић Атанацковић.
 
Том приликом потврђено је да ће Зрењанин бити домаћин мушкој репрезентацији Србије у два квалификациона меча за Европско првенство у Мађарској и Словачкој 2022. године - 5. јануара наредне године у 18 часова против Француске и 13. јануара против Грчке. Утакмице ће се играти у “Кристалној дворани”, без присуства публике. 
 
 
 
Јучерашњи састанак у кабинету градоначелника Зрењанина био је прилика и за обостране  честитке - градоначелнику Салапури на проглашењу Зрењанина за “Европски град спорта 2021”, а челницима Рукометног савеза Србије на избору на те функције пре само неколико дана, када се по први пут једна жена нашла на челу неке националне асоцијације у колективном спорту. 
 
Током разговора истакнута је досадашња одлична сарадња Града Зрењанина са Рукометним савезом Србије, која се наставља кроз организацију мечева државне репрезентације, а било је речи и о наставку сарадње, на новим пројектима, у светлу представљања Зрењанина као “Европског града спорта”. Сарадња је симболично озваничена уручењем рукометне лопте градоначелнику Салапури. 
 
 
 
Нова председница Управног одбора РСС, Милена Делић, бивша је државна репрезентативка и дугогодишњи члан ЖРК “Раднички” и ЖРК “Динамо”. Уз прегршт домаћих титула и освојених Куп такмичења, са Радничким је освојила три Купа победника Купова. Од 2006. до 2012. године била је потпредседник УО РСС задужена за женски рукомет.
 
Светозар Станковић посебно је познат међу Зрењанинцима, као некадашњи истакнути голман РК “Пролетер Нафтагас”. Дуго година присутан је у рукометним форумима, био је председник и генерални секретар Рукометног савеза Београда, а чест гост нашег града био је и у својству члана Организационог одбора меморијалног турнира у малом фудбалу Радио-телевизије Србије “Играмо за 16”.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5848/RSS_poseta_29-12-2020_0.jpg