Održana 5. sednica Gradskog veća - usvojeni izveštaji o radu ustanova i još dve parcele spremne za otuđenje  

Peta sednica Gradskog veća grada Zrenjanina, održana danas u Velikoj sali Gradske kuće, a počela je odavanjem pošte preminulom direktoru preduzeća "Pijace i parkinzi" Goranu Starčeviću.
 
U nastavku sednice, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, članovi Veća usvojili su Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o postavljanju i uklanjanju manjih montažnih objekata na površinama javne i druge namene na teritoriji grada Zrenjanina i Predlog Izmene i dopune Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2021. godinu.
 
 
 
Članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Rešenja o izmenama i dopunama Statuta Istorijskog arhiva Zrenjanin, a zatim i Predlog Rešenja o određivanju doktora medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti lica umrlih van zdravstvene ustanove i izdavanje potvrde o smrti.
 
Tokom današnje sednice usvojeni su i Izveštaj o radu Javne ustanove "Sportski objekti" Zrenjanin za 2020. godinu, kao i Izveštaji o radu Narodnog pozorišta "Toša Jovanović", Narodnog muzeja Zrenjanin za 2020. godinu, Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin", Istorijskog arhiva i Savremene galerije Umetničke kolonije Ečka - Zrenjanin za 2020. godinu.
 
Gradonačelnik Salapura istakao je da je danas usvojenim predlogom koji se tiče otuđenja građevinskog zemljišta dopunjena dokumentacija i da su dodate još dve parcele - 370 kvadratnih metara namenjenih za porodično stanovanje u Artemovoj ulici i još 925 kvadratnih metara namenjenih za poslovni kompleks u Prvomajskoj ulici.
- Sada u programu imamo 47 parcela koje mogu da se otuđe, a svi zainteresovani moći će da se jave na javni oglas koji će biti raspisan nakon sednice Skupštine grada, a tiče se programa otuđenja za ovu, 2021. godinu - rekao je gradonačelnik.
 
 
 
Osvrnuvši se na izveštaje o radu ustanova, koji su bili na današnjem dnevnom redu, gradonačelnik Salapura je naglasio da je 2020. godina bila godina u kojoj se radilo u nesvakidašnjim uslovima, te da su i programi ustanova bili prilagođeni novonastaloj situaciji.    
- Najviše su naši sugrađani bili lišeni kulturnih događaja koji se tiču pozorišta, ali su se prilagodili, pa je realizacija tih programa preneta u virtuelni svet, uprkos svemu realizovane su određene investicije, obnovljen je krov Narodnog pozorišta, a priprema dokumentacije urađena je za manje od šest meseci i sada je krov rekonstruisan. Ono što je bitno jeste da su naše ustanove kulture ipak deo programa održavale, jer je u jednom periodu bilo dozvoljeno organizovati programe - rekao je još gradonačelnik Simo Salapura
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5935/GV_mart2021_0.jpg