Одржана 5. седница Градског већа - усвојени извештаји о раду установа и још две парцеле спремне за отуђење  

Пета седница Градског већа града Зрењанина, одржана данас у Великој сали Градске куће, а почела је одавањем поште преминулом директору предузећа "Пијаце и паркинзи" Горану Старчевићу.
 
У наставку седнице, којом је председавао градоначелник Зрењанина Симо Салапура, чланови Већа усвојили су Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о постављању и уклањању мањих монтажних објеката на површинама јавне и друге намене на територији града Зрењанина и Предлог Измене и допуне Програма отуђења грађевинског земљишта у јавној својини града Зрењанина за 2021. годину.
 
 
 
Чланови Градског већа усвојили су и Предлог Решења о изменама и допунама Статута Историјског архива Зрењанин, а затим и Предлог Решења о одређивању доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти лица умрлих ван здравствене установе и издавање потврде о смрти.
 
Током данашње седнице усвојени су и Извештај о раду Јавне установе "Спортски објекти" Зрењанин за 2020. годину, као и Извештаји о раду Народног позоришта "Тоша Јовановић", Народног музеја Зрењанин за 2020. годину, Градске народне библиотеке "Жарко Зрењанин", Историјског архива и Савремене галерије Уметничке колоније Ечка - Зрењанин за 2020. годину.
 
Градоначелник Салапура истакао је да је данас усвојеним предлогом који се тиче отуђења грађевинског земљишта допуњена документација и да су додате још две парцеле - 370 квадратних метара намењених за породично становање у Артемовој улици и још 925 квадратних метара намењених за пословни комплекс у Првомајској улици.
- Сада у програму имамо 47 парцела које могу да се отуђе, а сви заинтересовани моћи ће да се јаве на јавни оглас који ће бити расписан након седнице Скупштине града, а тиче се програма отуђења за ову, 2021. годину - рекао је градоначелник.
 
 
 
Осврнувши се на извештаје о раду установа, који су били на данашњем дневном реду, градоначелник Салапура је нагласио да је 2020. година била година у којој се радило у несвакидашњим условима, те да су и програми установа били прилагођени новонасталој ситуацији.    
- Највише су наши суграђани били лишени културних догађаја који се тичу позоришта, али су се прилагодили, па је реализација тих програма пренета у виртуелни свет, упркос свему реализоване су одређене инвестиције, обновљен је кров Народног позоришта, а припрема документације урађена је за мање од шест месеци и сада је кров реконструисан. Оно што је битно јесте да су наше установе културе ипак део програма одржавале, јер је у једном периоду било дозвољено организовати програме - рекао је још градоначелник Симо Салапура
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5935/GV_mart2021_0.jpg