Zamenik Santovac obišao vakcinalni punkt u Farkaždinu - od jutros vakciny primilo pedeset meštana

Zamenik gradonačelnika obišao je danas vakcinalni punkt u Farkaždinu gde je već prvog dana vakcinisano više od pedeset ljudi.

On je kazao da naši lekari danonoćno rade u crvenim Kovid zonama i da jedini napor i hrabrost koji se od nas građana očekuje jeste se vakcinišemo. 

 

 

- Ukoliko svi prihvatimo svoju odgovornost i učinimo taj minimalni napor i kroz imunizaciju steknemo kolektivni imunitet, Kovid 19 će izgubiti snagu, a mi ćemo moći da se vratimo u normalne tokove života. Danas smo u Farkaždinu zajedno s građanima, da ih podržimo i pozovemo da se vakcinišu u što većem broju. Grad Zrenjanin je zahvaljujući podršci predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije obezbedio dovoljan broj vakcina za sve građane. Od prvog dana pandemije glavni prioriteti našeg najvišeg državnog rukovodstva bili su usmereni na zaštitu građana od virusa Kovid 19. I na podršku lokalnim samoupavama da se osnaže naši kapaciteti kako bi se zaustavilo širenje pandemije. Građani Zrenjanina su im zahvalni na tome - rekao je još Saša Santovac. 

 


Predsednik Saveta Mesne zajednice “Farkaždin” Ljubiša Tuba kazao je da se za vakcinaciju u tom mestu prijavilo sto trideset meštana.
- Dolaze nam i oni koji se nisu prijavili, znači, velika je zainteresovanost, od jutros je vakcinisano njih pedeset. Ovo nam zaista mnogo znači jer ljudi ne moraju da putuju do Zrenjanina - rekao je Tuba. 

 


Jedan od onih koji je jutro vakcinisan je penzioner Slavoljub Martinov koji kaže da je vakcinacija u selu posebno značajna za starije meštane. 
- Ima dosta starih, ima i nepokretnih koji ne mogu da idu u grad, ovo je super urađeno - rekao je on. 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5989/farkazdin_vakcinacija_5.jpg