Bronza za odbojkašice Srbije, Maja Ognjenović osvojila svoju drugu, a gradu Zrenjaninu donela 24. olimpijsku medalju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon što je danas savladala reprezentaciju Koreje u borbi za treće mesto rezultatom 3:0. Kapiten reprezentacije, Zrenjaninka Maja Ognjenović, nakon osvojenog olimpijskog srebra u Rio de Žaneiru 2016. godine, zbirci trofeja dodala je i drugu olimpijsku medalju, čime je stala među najuspešnije sportiste rođene i ponikle u našem gradu. Na velikom uspehu i 24. olimpijskoj medalji koja je stigla u Zrenjanin, Ognjenovićevoj i saigračicama čestitao je i gradonačelnik Simo Salapura.
 
 
- Sve čestitke tebi i tvojim saigračicama koje si, kao istinski i pravi kapiten, predvodila do još jedne olimpijske medalje. Braneći boje reprezentacije Srbije, na najbolji i najlepši način si predstavljala i grad u kom si rođena i počela da se baviš sportom koji ti je doneo najveće svetske uspehe i rezultate. “Evropski grad sporta”, Zrenjanin, ponosi se tobom - poručio je gradonačelnik Salapura.
 
 
Maja Ognjenović rođena je u Zrenjaninu 1985. godine, a odbojku je počela da igra u OŠ “2. oktobar”. Trenirala je u zrenjaninskom OK “Poštar”, odakle je, kao veliki talenat, prešla u beogradsku “Crvenu zvezdu”. Osim dve olimpijske medalje, sa reprezentacijom Srbije osvojila je jedno svetsko i dva evropska prvenstva, kao i jedno drugo i jedno treće mesto na šampionatima Starog kontinenta.  
 
Fotografije: Odbojkaški savez Srbije https://www.ossrb.org/

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6145/MAJAOGNJENOVIC_0.jpg