Бронза за одбојкашице Србије, Маја Огњеновић освојила своју другу, а граду Зрењанину донела 24. олимпијску медаљу

Женска одбојкашка репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на Олимпијским играма у Токију, након што је данас савладала репрезентацију Кореје у борби за треће место резултатом 3:0. Капитен репрезентације, Зрењанинка Маја Огњеновић, након освојеног олимпијског сребра у Рио де Жанеиру 2016. године, збирци трофеја додала је и другу олимпијску медаљу, чиме је стала међу најуспешније спортисте рођене и поникле у нашем граду. На великом успеху и 24. олимпијској медаљи која је стигла у Зрењанин, Огњеновићевој и саиграчицама честитао је и градоначелник Симо Салапура.
 
 
- Све честитке теби и твојим саиграчицама које си, као истински и прави капитен, предводила до још једне олимпијске медаље. Бранећи боје репрезентације Србије, на најбољи и најлепши начин си представљала и град у ком си рођена и почела да се бавиш спортом који ти је донео највеће светске успехе и резултате. “Европски град спорта”, Зрењанин, поноси се тобом - поручио је градоначелник Салапура.
 
 
Маја Огњеновић рођена је у Зрењанину 1985. године, а одбојку је почела да игра у ОШ “2. октобар”. Тренирала је у зрењанинском ОК “Поштар”, одакле је, као велики таленат, прешла у београдску “Црвену звезду”. Осим две олимпијске медаље, са репрезентацијом Србије освојила је једно светско и два европска првенства, као и једно друго и једно треће место на шампионатима Старог континента.  
 
Фотографије: Одбојкашки савез Србије https://www.ossrb.org/

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6145/MAJAOGNJENOVIC_0.jpg