Održana 12. sednica Skupštine grada Zrenjanina – imenovan v.d. direktora JKP „Čistoća i zelenilo“, postavljen zamenik sekretara Skupštine i novi član Gradskog veća

Skupština
Odbornici Skupštine grada Zrenjanina održali su danas 12. sednicu u ovom sazivu, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina i uz preduzimanje svih propisanih epidemioloških mera. Predloženi dnevni red koji je bio razmatran na današnjoj sednici imao je 42 tačke. Kao i prethodnog puta, više od polovine njih odnosilo se na kadrovske promene.
 
Novo rukovodstvo i članove Nadzornog odbora dobilo je Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“. Odlukom Skupštine, funkciju vršioca dužnosti direktora  JKP „Čistoća i zelenilo“ od sada će vršti tridesetšestogodišnji Nemanja Milinković iz Stajićeva, diplomirani građevinski inženjer za komunalno inženjerstvo i hidrogradnju. Takođe, izabran je i novi član Gradskog veća, master ekonomista Vojislav Arsenov, kojeg je za tu funkciju predložio prvi čovek grada Zrenjanina, Simo Salapura, što je glasanjem odbornika i usvojeno. Danas je izabran i zamenik sekretara Skupštine grada Zrenjanina, Sanja Bursać, diplomirani pravnik.
 
 
 
Prema rečima gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure, na danas održanoj sednici Skupštine grada Zrenjanina, dominirala su kadrovska rešenja, ali pre svega usvajanje od strane odbornika odluke o rebalansu budžeta. 
- Odluka o rebalansu budžeta je od velike važnosti za nastavak novih investicija. Ukupna primanja i prihode za ovu godinu smo povećali za 6,4 milijarde dinara, a u to je uračunat i investicioni kredit od 490 miliona sa kojim nastavljamo radove i projekte u gradu. Deo sredstava dobili smo od Vlade Srbije koja će biti utrošena za opremanje zone „Jugoistok“. Takođe, kapitalna sportska investicija, druga faza sanacije i adaptacije Gradskog stadiona i izgradnja vodovodne mreže u naselju "Ruža Šulman". U najavi je i velika akcija pošumljavanja u oktobru za koju su, opredeljenja ozbiljna sredstva. Danas je izabran i zamenik sekretara Skupštine, kao i još jedan većnik, koji će doprineti boljem funkcionisanju Gradskog veća. Na dnevnom redu našao se i izbor v.d. direktora JKP „Čistoća i zelenilo“, preduzeća koje je veoma važno u našem gradu, rekao je Salapura i dodao da je čistoća nešto na čemu svi zajedno moramo da radimo, da je poboljšamo i da je uveren da će u tom smislu imati dobru saradnju, sve u cilju kako bi naš grad bio još lepši.
 
 

Novi vršilac dužnosti JKP „Čistoća i zelenilo“ Nemanja Milinković, nakon održane sednice, zahvalio se na ukazanom poverenju i rekao da će se potruditi da grad bude još čistiji.
 
Sa dnevnog reda je ponovo skinuta tačka koja se odnosila na promenu direktora JKP „Gradska toplana“. Nove članove dobijaju i Upravni odbor zrenjaninske biblioteke, kao i pojedini školski odbori.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6157/12_sednica_SG_0.jpg