Одржана 12. седница Скупштине града Зрењанина – именован в.д. директорa ЈКП „Чистоћа и зеленило“, постављен заменик секретара Скупштине и нови члан Градског већа

Скупштина
Одборници Скупштине града Зрењанина одржали су данас 12. седницу у овом сазиву, у великој сали Културног центра Зрењанина и уз предузимање свих прописаних епидемиолошких мера. Предложени дневни ред који је био разматран на данашњој седници имао је 42 тачке. Као и претходног пута, више од половине њих односило се на кадровске промене.
 
Ново руководство и чланове Надзорног одбора добило је Јавно комунално предузеће „Чистоћа и зеленило“. Одлуком Скупштине, функцију вршиоца дужности директора  ЈКП „Чистоћа и зеленило“ од сада ће вршти тридесетшестогодишњи Немања Милинковић из Стајићева, дипломирани грађевински инжењер за комунално инжењерство и хидроградњу. Такође, изабран је и нови члан Градског већа, мастер економиста Војислав Арсенов, којег је за ту функцију предложио први човек града Зрењанина, Симо Салапура, што је гласањем одборника и усвојено. Данас је изабран и заменик секретара Скупштине града Зрењанина, Сања Бурсаћ, дипломирани правник.
 
 
 
Према речима градоначелника Зрењанина Сима Салапуре, на данас одржаној седници Скупштине града Зрењанина, доминирала су кадровска решења, али пре свега усвајање од стране одборника одлуке о ребалансу буџета. 
- Одлука о ребалансу буџета је од велике важности за наставак нових инвестиција. Укупна примања и приходе за ову годину смо повећали за 6,4 милијарде динара, а у то је урачунат и инвестициони кредит од 490 милиона са којим настављамо радове и пројекте у граду. Део средстава добили смо од Владе Србије која ће бити утрошена за опремање зоне „Југоисток“. Такође, капитална спортска инвестиција, друга фаза санације и адаптације Градског стадиона и изградња водоводне мреже у насељу "Ружа Шулман". У најави је и велика акција пошумљавања у октобру за коју су, опредељења озбиљна средства. Данас је изабран и заменик секретара Скупштине, као и још један већник, који ће допринети бољем функционисању Градског већа. На дневном реду нашао се и избор в.д. директора ЈКП „Чистоћа и зеленило“, предузећа које је веома важно у нашем граду, рекао је Салапура и додао да је чистоћа нешто на чему сви заједно морамо да радимо, да је побољшамо и да је уверен да ће у том смислу имати добру сарадњу, све у циљу како би наш град био још лепши.
 
 

Нови вршилац дужности ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Немања Милинковић, након одржане седнице, захвалио се на указаном поверењу и рекао да ће се потрудити да град буде још чистији.
 
Са дневног реда је поново скинута тачка која се односила на промену директора ЈКП „Градска топлана“. Нове чланове добијају и Управни одбор зрењанинске библиотеке, као и поједини школски одбори.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6157/12_sednica_SG_0.jpg