Međunarodni sportski MMA spektakl u subotu u Zrenjaninu: osam borbi u okviru “SBC 36 Revenge”, borci iz Rusije, Brazila, Angole i Srbije

Borilački MMA spektakl, 36. po redu “SBC (Serbian Battle Campionship) Revenge”, održaće se u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, u subotu, 16. oktobra, s početkom u 20 časova, a sav prihod od ulaznica biće usmeren u humanitarne svrhe, saopšteno je danas na konferenciji za novinare. 
 
Ulaznice, po simboličnoj ceni od 100 dinara, biće u prodaji na blagajni Kristalne dvorane na dan meča od 14 časova, a hala se za gledaoce otvara u 19 časova. Organizatori su podržali akciju Grada Zrenjanina i Sportskog saveza grada “Sportom za bolje sutra”, u okviru koje se prihodi od ulaznica na sportske događaje izdvajaju za decu sportiste slabijeg materijalnog stanja. 
 
 
 
 
Ovaj sportski događaj najavili su generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, predstavnik organizatora Nikola Rupić i borci koji će nastupiti u subotu Tomislav Milić, Adrian Radovanović i Nemanja Uverić. Vukosava Đapić Atanacković pozdravila je prisutne u ime Grada Zrenjanina, Sportskog saveza grada i u svoje lično ime, i rekla da je i ovaj sportski događaj jedna od manifestacija kojima Zrenjanin obeležava titulu “Evropskog grada sporta 2021. godine”. 
 
Planirano je održavanje 8 borbi, a u meču večeri nastupiće Tomislav Milić iz Žitišta i Adrian Radovanović iz Subotice, koji su pozvali publiku da u što većem broju ispuni “Kristalnu dvoranu” i uživa u spektaklu. Radovanović je ocenio meč kao kao “sukob generacija” i borbu između iskustva i mladosti, s obzirom na znatnu razliku u godinama između njih dvojice, ali ističe da je spreman za nastup i da će podjednako teško biti i Miliću, pred svojom publikom i njemu, protiv koga će biti publika u dvorani. Kao najveću motivaciju za nastupe istakao je svoja dva sina, koji su takođe vrhunski sportisti i takmičari u svom uzrastu.  
 
 
 
 
Tomislav Milić takođe očekuje dobru borbu, sportski spektakl i pune tribine i nada se velikoj podršci svojih navijača. 
 
U preostalim borbama nastupiće borci iz Rusije, Brazila, Angole i Srbije, a predstavnik organizatora Rupić posebno najavljuje učešće jednog od najboljih boraca u regionu Nemanje Uverića iz Subotice, brazilskog borca Falkaa, borbu za pojas šampiona u pero kategoriji između Rusa Alijeva i Brazilca Ananijasa, kao i meč najinteresantniji za domaću publiku, između Milića i Radovanovića.  
- Zadovoljstvo nam je što smo ponovo u Zrenjaninu, pravom sportskom gradu, i verujem da smo za sve ljubitelje sporta u gradu pripremili pravi spektakl. Iza sebe imamo već 35 organizovanih turnira i možemo da se pohvalimo da smo postali najbrži put za dokazane borce, da dođu do najjačih svetskih organizacija, a takođe smo postali i najbolja pozornica za mlade borce, da se predstave u profesionalnom MMA sportu - istakao je Nikola Rupić.
 
 
 
Za kraj konferencije za novinare upriličeno je i “face-off” fotografisanje, kojim su Milić i Radovanović najavili međusobni duel, u duhu fer-pleja i prave sportske borbe.  
 
Serbian Battle Championship profilisao se kao lider MMA sporta u našoj zemlji i regionu i organizaciju MMA priredbi podiže na još viši nivo, tako da ne treba sumnjati da publiku koja dođe u subotu u zrenjaninsku Kristalnu dvoranu očekuje i sportski, ali i vizuelno atraktivan spektakl. 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6245/kzn_mma0.jpg