Potpisani ugovori zu kupovinu još četiri kuće na selu - novi vlasnici kuća u Melencima, Belom Blatu, Banatskom Despotovcu i Lazarevu

U Ministarstvu za brigu o selu u Beogradu juče je organizovana svečanost na kojoj su potpisani ugovori na osnovu kojih će još četiri porodice dobiti sredstva za kupovinu seoskih kuća.
Ugovore je u ime Grada potpisao zamenik načelnice Gradske uprave Miloš Korolija, a kroz Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2021. godinu, četiri porodce naseliće kuće u Melencima, Belom Blatu, Banatskom Despotovcu i Lazarevu.

 

 

Ranije je kroz ovaj progam u Zrenjaninu osam praznih kuća dobilo nove vlasnike i to u Perlezu, Melencima, Belom Blatu, Elemiru i Aradcu.

Ministar Krkobabić je tokom nedavne posete porodici Milana Miškovića u Perlezu koji je novi dom dobio zahvaljujući tom programu, istakao da interesovanje za kupovinu kuća na selu prevazilazi sva očekivanja.
- Iz svih delova Srbije stižu zahtevi - rekao je tada ministar i poručio svim mladim ljudima zainteresovanim za projekat da postoje nagoveštaji da će Vlada Srbije za te namene sledeće godine izdvojiti još više sredstava. 

 

 

Novi dom Milana Miškovića, zajedno sa ministrom Krkobabićem, obišao je tada i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura koji je kazao da jedinice lokalne samouprave ne mogu sve same da urade i da su, na krilima ideje i programa koje sprovodi Ministarstvo za brigu o selu i koje je pomoglo mlade da ostanu na selu, podržale taj projekat.
- Zrenjanin ima dvadeset dva naseljena mesta i bitno nam je da oživimo selo. U proteklom periodu Perlez nije bio toliko atraktivan za život, a poslednjih godinu - dve, imajući u vidu investicije koje dolaze, autoput koji će prolaziti nedaleko od Perleza, počelo je otkupljivanje kuća. Mera koje je propisalo Ministarstvo za brigu o selu takođe je bitna, posebno našim poljoprivrednicima, imajući u vidu činjenicu koliko je poljoprivreda razvijena na teritoriji Grada Zrenjanina - rekao je gradonačelnik i istakao da se lokalna samouprava trudi da oživi selo tako što će poboljšati infrastrukturu. 

 

 

Inače, Programom je predviđena dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku/ci do 45 godina života za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.
 
Uredba Vlade Republike Srbije predviđa ukupno 500 miliona dinara za ove namene, a po jednoj kući maksimalno je moguće opredeliti 1,2 miliona dinara.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6254/ministar_krkobabic_perlez_00.jpg