Praznik atletike i sporta u Ečki - uspešno održana prva ulična trka

Od najmlađih do veterana, na stazama od 100 metara do 10 kilometara, uz nastup folklora, ceremoniju otvaranja u dvorištu dvorca “Kaštel” i vreme koje je poslužilo učesnicima, u Ečki je u popodnevnim časovima održana prva ulična trka i u potpunosti ispunila očekivanja. Bio je to pravi praznik atletike i sporta u tom selu, promocija Evropskog grada sporta 2021, Zrenjanina, ali i promocija zdravog stila života, koji su danas kroz osam ulica Ečke pronosili aktivni atletičari i trkači rekreativci iz naše zemlje i regiona, njih više od četiri stotine. 
 
 
 
 
Istorijski ambijent ovog naselja, sa dvorcem, starim vodotornjem, crkvama i širokim ulicama poslužio je kao odlična scenografija za učesnike glavne trke na 10 kilometara, ali i one koji su se oprobali na upola kraćoj relaciji, od 5 kilometara, štafeti 2 puta po 5 kilometara, kao i osnovci koji su trčali na stazama od 200 do 500 metara. Svoju ulogu i ovog puta, kao i na brojnim drugim sportskim manifestacijama u gradu, odigrali su i volonteri i članovi zrenjaninskog Crvenog krsta. 
 
 
 
 
Trku je, u parku dvorca “Kaštel”, otvorio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji se potom uspešno oprobao i na stazi i istrčao deonicu od 5 kilometara. 
 
Svi koji su se danas pojavili na startu, istrčali deo staze, ili prošli kroz cilj su pobednici, a najbolji su ipak zaslužili posebna priznanja i medalje. Pobednik prve ulične trke u Ečki je Maksim Puškar, član AK “Spartak” iz Subotice, koji je 10 kilometra istrčao u vremenu 32 minuta i 35 sekundi. Drugi je bio Alija Imamović, reprezentativac Bosne i Hercegovine, dok je bronzu osvojio Čačanin Stefan Tovilović. U konkurenciji dama slavila je Nevena Jovanović, članica Beogradskog trkačkog kluba, druga je naša sugrađanka Biljana Kiradžijeva (AK “AS 023” Zrenjanin) i treća Katarina Pohlod (AK “Hajduk maraton tim” Kula). Stazu je pretrčalo ukupno 228 učesnica i učesnika.
 
 
 
 
Pobednik trke na 5 kilometara je Aleksandar Stojanović, član Omladinskog atletskog kluba “Beograd”, drugi je kroz cilj prošao Dušan Krstić, a treći je bio Novica Stojanović. U ženskoj konkurenciji dominirale su Beograđanke i zauzele prva tri mesta - pobednica je Nora Trklja Boca (AK “Crvena Zvezda”), druga Danijela Barac (AK “Partizan”) i treća Bojana Kaličanin (BAK - Beogradski atletski klub). U ovoj kategoriji trku je završilo 136 učesnica i učesnika.
 
U konkurenciji 18 štafeta 2 h 5 kilometara slavili su Ivan Lanc i Branislav Srdić, kao ekipa koju su nazvali “Rumsterdam”. Najuspešniji zrenjaninski takmičar u trci na 10 kilometara je Nikša Papić, a takmičarka Biljana Kiradžijeva
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6266/trka_ecka_2021_0.jpg