Празник атлетике и спорта у Ечки - успешно одржана прва улична трка

Од најмлађих до ветерана, на стазама од 100 метара до 10 километара, уз наступ фолклора, церемонију отварања у дворишту дворца “Каштел” и време које је послужило учесницима, у Ечки је у поподневним часовима одржана прва улична трка и у потпуности испунила очекивања. Био је то прави празник атлетике и спорта у том селу, промоција Европског града спорта 2021, Зрењанина, али и промоција здравог стила живота, који су данас кроз осам улица Ечке проносили активни атлетичари и тркачи рекреативци из наше земље и региона, њих више од четири стотине. 
 
 
 
 
Историјски амбијент овог насеља, са дворцем, старим водоторњем, црквама и широким улицама послужио је као одлична сценографија за учеснике главне трке на 10 километара, али и оне који су се опробали на упола краћој релацији, од 5 километара, штафети 2 пута по 5 километара, као и основци који су трчали на стазама од 200 до 500 метара. Своју улогу и овог пута, као и на бројним другим спортским манифестацијама у граду, одиграли су и волонтери и чланови зрењанинског Црвеног крста. 
 
 
 
 
Трку је, у парку дворца “Каштел”, отворио градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који се потом успешно опробао и на стази и истрчао деоницу од 5 километара. 
 
Сви који су се данас појавили на старту, истрчали део стазе, или прошли кроз циљ су победници, а најбољи су ипак заслужили посебна признања и медаље. Победник прве уличне трке у Ечки је Максим Пушкар, члан АК “Спартак” из Суботице, који је 10 километра истрчао у времену 32 минута и 35 секунди. Други је био Алија Имамовић, репрезентативац Босне и Херцеговине, док је бронзу освојио Чачанин Стефан Товиловић. У конкуренцији дама славила је Невена Јовановић, чланица Београдског тркачког клуба, друга је наша суграђанка Биљана Кираџијева (АК “АС 023” Зрењанин) и трећа Катарина Похлод (АК “Хајдук маратон тим” Кула). Стазу је претрчало укупно 228 учесница и учесника.
 
 
 
 
Победник трке на 5 километара је Александар Стојановић, члан Омладинског атлетског клуба “Београд”, други је кроз циљ прошао Душан Крстић, а трећи је био Новица Стојановић. У женској конкуренцији доминирале су Београђанке и заузеле прва три места - победница је Нора Тркља Боца (АК “Црвена Звезда”), друга Данијела Барац (АК “Партизан”) и трећа Бојана Каличанин (БАК - Београдски атлетски клуб). У овој категорији трку је завршило 136 учесница и учесника.
 
У конкуренцији 18 штафета 2 х 5 километара славили су Иван Ланц и Бранислав Срдић, као екипа коју су назвали “Румстердам”. Најуспешнији зрењанински такмичар у трци на 10 километара је Никша Папић, а такмичарка Биљана Кираџијева
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6266/trka_ecka_2021_0.jpg