Sastanak u vezi sa epidemiološkom situacijom na teritoriji grada: cifre su ozbiljne, ohrabruje povećanje obima vakcinacije

Na teritoriji Grada Zrenjanina u poslednja 24 časa zabeleženo je 115 novih slučajeva zaraze virusom kovid-19, a broj aktivnih slučajeva dostigao je 1939. Cifre su i dalje ozbiljne, o čemu govori i podatak da je u Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” hospitalizovano 90 pacijenata, od kojih je 12 na mehaničkoj ventilaciji. Broj slobodnih postelja trenutno je 20.
 
 
 
Ohrabruju podaci o povećanju obima vakcinacije tokom poslednjih nekoliko dana. U četvrtak, 28. oktobra, dato je 357 doza vakcina, od kojih 103 primo doze, 50 revakcina i 204 vakcina treće doze, čime se broj vakcinisanih trećom dozom popeo na 11.828. Dato je do sada 47.226 prvih doza i 45.123 revakcina, što znači da je ukupan broj aplikovanih doza na teritoriji grada od početka procesa imunizacije prešao stotinu hiljada i iznosi 104.177.
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura održao je danas sastanak s predstavnicima zdravstvenog sektora grada, na kom je razmatrana aktuelna situacija, u svetlu navedenih podataka i razgovarano o daljim koracima zdravstvenih ustanova, kada su u pitanju epidemiološke prilike, kao i o procesu imunizacije. 
 
Gradonačelnik je ukazao je na složenost situacije i opterećenost zdravstvenog sistema u gradu, uz konstataciju da raste interesovanje za imunizaciju, kao jedini način zaštite od bolesti izazvane koronavirusom, ali i smanjenja pritiska na zdravstvene ustanove.  
- Apelujem i dalje na sve građane koji to nisu učinili, posebno mlađe dobi, da se vakcinišu i time daju najveći doprinos usporavanju i zaustavljanju epidemije, zaštiti svog zdravlja i zdravlja svih u svom okruženju. U našem Domu zdravlja, objektu stare specijalističke poliklinike, vakcinacija se obavlja bez zakazivanja i na raspolaganju su vakcine tri proizvođača. Uglavnom sve protiče bez zastoja, a ukoliko se desi da se na punktovima za vakcinaciju ipak stvore gužve, što je moguće u jutarnjim i prepodnevnim časovima, molim građane za strpljenje i razumevanje - poručio je gradonačelnik i podsetio da je i dalje veoma važno poštovanje svih epidemioloških mera. 
 - Nošenje maski u zatvorenom prostoru, distanca i higijena, a inspekcijske službe u gradu redovno kontrolišu primenu poslednjih donetih mera, koje se tiču kovid-propusnica za ugostiteljske objekte posle 22 sata - rekao je nakon današnjeg sastanka gradonačelnik Salapura.
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6265/Sastanak_lekari_30-10-2021_0.jpg