Састанак у вези са епидемиолошком ситуацијом на територији града: цифре су озбиљне, охрабрује повећање обима вакцинације

На територији Града Зрењанина у последња 24 часа забележено је 115 нових случајева заразе вирусом ковид-19, а број активних случајева достигао је 1939. Цифре су и даље озбиљне, о чему говори и податак да је у Општој болници “Ђорђе Јоановић” хоспитализовано 90 пацијената, од којих је 12 на механичкој вентилацији. Број слободних постеља тренутно је 20.
 
 
 
Охрабрују подаци о повећању обима вакцинације током последњих неколико дана. У четвртак, 28. октобра, дато је 357 доза вакцина, од којих 103 примо дозе, 50 ревакцина и 204 вакцина треће дозе, чиме се број вакцинисаних трећом дозом попео на 11.828. Дато је до сада 47.226 првих доза и 45.123 ревакцина, што значи да је укупан број апликованих доза на територији града од почетка процеса имунизације прешао стотину хиљада и износи 104.177.
 
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура одржао је данас састанак с представницима здравственог сектора града, на ком је разматрана актуелна ситуација, у светлу наведених података и разговарано о даљим корацима здравствених установа, када су у питању епидемиолошке прилике, као и о процесу имунизације. 
 
Градоначелник je указао је на сложеност ситуације и оптерећеност здравственог система у граду, уз констатацију да расте интересовање за имунизацију, као једини начин заштите од болести изазване коронавирусом, али и смањења притиска на здравствене установе.  
- Апелујем и даље на све грађане који то нису учинили, посебно млађе доби, да се вакцинишу и тиме дају највећи допринос успоравању и заустављању епидемије, заштити свог здравља и здравља свих у свом окружењу. У нашем Дому здравља, објекту старе специјалистичке поликлинике, вакцинација се обавља без заказивања и на располагању су вакцине три произвођача. Углавном све протиче без застоја, а уколико се деси да се на пунктовима за вакцинацију ипак створе гужве, што је могуће у јутарњим и преподневним часовима, молим грађане за стрпљење и разумевање - поручио је градоначелник и подсетио да је и даље веома важно поштовање свих епидемиолошких мера. 
 - Ношење маски у затвореном простору, дистанца и хигијена, а инспекцијске службе у граду редовно контролишу примену последњих донетих мера, које се тичу ковид-пропусница за угоститељске објекте после 22 сата - рекао је након данашњег састанка градоначелник Салапура.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6265/Sastanak_lekari_30-10-2021_0.jpg