Zrenjanin od sutra do nedelje domaćin XXVIII međunarodnog plivačkog takmičenja, iz šest zemalja stiže 350 učesnika

Grad Zrenjanin i Plivački klub “Proleter” od sutra do nedelje, 31. oktobra, domaćini su  XXVIII tradicionalnog međunarodnog plivačkog mitinga “Grand Prix - Kup Zrenjanina 2021”, koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske plivačke federacije. Ovo sportsko takmičenje, koje će se održati na Gradskom bazenu, najavili su danas predstavnici organizatora i Grada Zrenjanina, a novinarima su se obratili generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković i generalni sekretar PK “Proleter”  i direktor takmičenja Dragan Jocić
 
Vukosava Đapić Atanacković, u ime Sportskog saveza grada i Grada Zrenjanina, rekla je da će i ova sportska manifestacija imati humanitarni karakter i biti deo sveobuhvatne akcije “Sportom za bolje sutra”, kao i da je uvrštena u agendu “Evropskog grada sporta 2021”. 
 
 
 
 
Dragan Jocić je rekao da se na mitingu očekuje učešće oko 350 takmičara iz najmanje šest zemalja, što ovu plivačku manifestaciju čini najmasovnijom u Srbiji i među tri na Balkanu. On je najavio četiri takmičarska dana, koja će, nažalost, ostati uskraćena za prisustvo publike, jer su takva pravila Plivačkog saveza Srbije. Ipak, zainteresovani će moći da prate sva takmičenja, putem video-strima na zvaničnim veb i fejsbuk stranicama Plivačkog kluba “Proleter”.
- Nastupiće i kompletan pogon domaćina, Plivačkog kluba “Proleter”, sa više od 50 takmičara, od kadetskog do seniorskog uzrasta, s obzirom da najmlađe kategorije ne učestvuju na ovom takmičenju. Drago mi je što se takmičenje ponovo organizuje nakon prošlogodišnje pauze, zbog epidemije, i što će u našem gradu, tokom četiri dana, boraviti brojni gosti - istakao je Jocić. 
 
 
 
Kao i na svakom mitingu, u Zrenjaninu će i ovoga puta nastupiti pojedina zvučna plivačka imena iz regiona, reprezentativci Mađarske, Makedonije, Slovenije i iz srpskog plivanja, a o kvalitetu rezultata na takmičenju u prethodnom periodu svedoči mnogo oborenih nacionalnih rekorda, kao i rekorda mitinga. 
 
Takmičenje traje od sutra do nedelje, a svakoga dana su na programu kvalifikacione trke, s početkom u 10 časova, dok su za večernje termine predviđena polufinala i finala, s početkom u 18 časova. Svečano otvaranje mitinga predviđeno je za sutra, 28. oktobar, u 17:45 časova.  
 
Brošuru sa opštim informacijama, rekordima i kompletnim programom takmičenja možete preuzeti OVDE

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6259/Press_Plivacki_miting_2021_0.jpg