Зрењанин од сутра до недеље домаћин XXVIII међународног пливачког такмичења, из шест земаља стиже 350 учесника

Град Зрењанин и Пливачки клуб “Пролетер” од сутра до недеље, 31. октобра, домаћини су  XXVIII традиционалног међународног пливачког митинга “Grand Prix - Kup Zrenjanina 2021”, који се налази у званичном календару Европске пливачке федерације. Ово спортско такмичење, које ће се одржати на Градском базену, најавили су данас представници организатора и Града Зрењанина, а новинарима су се обратили генерална секретарка Спортског савеза града Вукосава Ђапић Атанацковић и генерални секретар ПК “Пролетер”  и директор такмичења Драган Јоцић
 
Вукосава Ђапић Атанацковић, у име Спортског савеза града и Града Зрењанина, рекла је да ће и ова спортска манифестација имати хуманитарни карактер и бити део свеобухватне акције “Спортом за боље сутра”, као и да је уврштена у агенду “Европског града спорта 2021”. 
 
 
 
 
Драган Јоцић је рекао да се на митингу очекује учешће око 350 такмичара из најмање шест земаља, што ову пливачку манифестацију чини најмасовнијом у Србији и међу три на Балкану. Он је најавио четири такмичарска дана, која ће, нажалост, остати ускраћена за присуство публике, јер су таква правила Пливачког савеза Србије. Ипак, заинтересовани ће моћи да прате сва такмичења, путем видео-стрима на званичним веб и фејсбук страницама Пливачког клуба “Пролетер”.
- Наступиће и комплетан погон домаћина, Пливачког клуба “Пролетер”, са више од 50 такмичара, од кадетског до сениорског узраста, с обзиром да најмлађе категорије не учествују на овом такмичењу. Драго ми је што се такмичење поново организује након прошлогодишње паузе, због епидемије, и што ће у нашем граду, током четири дана, боравити бројни гости - истакао је Јоцић. 
 
 
 
Као и на сваком митингу, у Зрењанину ће и овога пута наступити поједина звучна пливачка имена из региона, репрезентативци Мађарске, Македоније, Словеније и из српског пливања, а о квалитету резултата на такмичењу у претходном периоду сведочи много оборених националних рекорда, као и рекорда митинга. 
 
Такмичење траје од сутра до недеље, а свакога дана су на програму квалификационе трке, с почетком у 10 часова, док су за вечерње термине предвиђена полуфинала и финала, с почетком у 18 часова. Свечано отварање митинга предвиђено је за сутра, 28. октобар, у 17:45 часова.  
 
Брошуру са општим информацијама, рекордима и комплетним програмом такмичења можете преузети ОВДЕ

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6259/Press_Plivacki_miting_2021_0.jpg