Zrenjaninski predškolci u okviru “Dečje nedelje” posetili Gradsku kuću i družili se s gradonačelnikom

U okviru “Dečje nedelje”, koja se svake godine obeležava početkom meseca oktobra, grupa predškolaca iz vrtića “Dečja radost”, zajedno sa svojim vaspitačicama Vesnom Oprijan i Dušankom Kiprovski, direktorom Predškolske ustanove Zrenjaninu Vladimirom Petrovićem i njegovom zamenicom Tatjanom Lojović, danas je posetila Gradsku kuću i prvog čoveka grada Zrenjanina, Sima Salapuru.
 
 
 
 
Mališani su se družili i razgovarali s gradonačelnikom, preneli mu svoje želje i potrebe, pa su tako i dobili odgovore na mnoga pitanja, a ni obećanja za ostvarenje želja nisu izostala.
- Drago mi je da ste danas ovde, u posebnoj i veoma važnoj nedelji za vas, koja se obeležava širom sveta. Kao gradonačelnik Zrenjanina ja se trudim da vam obezbedim nesmetane uslove za igru i boravak u vrtiću, a potom i za rad i učenje u školi, kako biste jednog dana bili dobri i uspešni ljudi. Ovaj susret je veoma bitan za mene kao gradonačelnika, jer me vi, vaši vaspitači i direktor upoznajete sa vašim željama i potrebama, kako bismo vam omogućili da imate srećno i bezbrižno detinjstvo, rekao je gradonačelnik Zrenjanina, pozdravljajući svoje goste.
 
 
 
 
Dodao je da “Dečja nedelja” predstavlja mogućnost da se još više ukaže na prava dece, njihovo pravo na normalno odrastanje i podsticajno okruženje i da je današnje druženje s njima predstavljalo lepo iskustvo.
- Obraćamo danas i ovih dana posebnu pažnju na ono što je naša budućnost u, verujem, Zrenjaninu koji će imati sve bolji privredni ambijent i razvojne mogućnosti, to sada pokazujemo i kroz ekonomske investicije, kroz gradnju autoputa, i za ove mališane, koji su danas ovde bili u poseti, Zrenjanin će sigurno biti još lepše mesto za život - istakao je gradonačelnik nakon susreta s decom iz predškolske grupe vrtića “Dečja radost”. 
 
Deca su gradonačelniku pripremila poseban poklon - crteže, na kojima su, s puno truda i mašte, oslikala ono što su zamislila kao njegove svakodnevne aktivnosti i njegov radni ambijent.  
 
Tokom prijema, gradonačelnik je deci pokazao svoju radnu kancelariju u kojoj su crtali i pisali na smart tabli. 
 
 
 
 
Direktor Predškolske ustanove Zrenjanin Vladimir Petrović kaže da je današnja aktivnost jedna u nizu onih koji se realizuju tokom “Dečje nedelje”. Podsetio je da se svake godine u dvadeset vrtića u sastavu Predškolske ustanove upisuje, u proseku, dve ipo hiljade dece, da je Zrenjanin među gradovima u kojima ne postoje liste čekanja i da svi roditelji koji žele mogu upisati svoju decu u vrtić, što je rezultat dobre saradnje s lokalnom samoupravom. 
- Proširujemo kapacitete Predškolske ustanove i trudimo se da deci i zaposlenima u vrtićima obezbedimo što kvalitetnije i bezbednije uslove za boravak i rad. Između ostalog, i ova “Dečja nedelja” prilika je da na deci bude poseban fokus i akcenat, iako su ona prioritet i o njima, naravno, vodimo računa tokom cele godine, sada organizujemo i posebne programe i dešavanja. Pandemija nam je, nažalost, ograničila pojedine aktivnosti, ali se svi zajedno trudimo da našoj dečici omogućimo što lepši i sadržajniji boravak u vrtićima - rekao je direktor Petrović.  

Širom Srbije, “Dečja nedelja” obeležava se do 10. oktobra. Za moto ovogodišnje manifestacije izabrani su poznati stihovi Ljubivoja Ršumovića: “Dete je dete, da ga volite i razumete”.
 
 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6235/_Deca_iz_vrtica_Decja_nedelja_2021_0.jpg