Зрењанински предшколци у оквиру “Дечје недеље” посетили Градску кућу и дружили се с градоначелником

У оквиру “Дечје недеље”, која се сваке године обележава почетком месеца октобра, група предшколаца из вртића “Дечја радост”, заједно са својим васпитачицама Весном Опријан и Душанком Кипровски, директором Предшколске установе Зрењанину Владимиром Петровићем и његовом заменицом Татјаном Лојовић, данас је посетила Градску кућу и првог човека града Зрењанина, Сима Салапуру.
 
 
 
 
Малишани су се дружили и разговарали с градоначелником, пренели му своје жеље и потребе, па су тако и добили одговоре на многа питања, а ни обећања за остварење жеља нису изостала.
- Драго ми је да сте данас овде, у посебној и веома важној недељи за вас, која се обележава широм света. Као градоначелник Зрењанина ја се трудим да вам обезбедим несметане услове за игру и боравак у вртићу, а потом и за рад и учење у школи, како бисте једног дана били добри и успешни људи. Овај сусрет је веома битан за мене као градоначелника, јер ме ви, ваши васпитачи и директор упознајете са вашим жељама и потребама, како бисмо вам омогућили да имате срећно и безбрижно детињство, рекао је градоначелник Зрењанина, поздрављајући своје госте.
 
 
 
 
Додао је да “Дечја недеља” представља могућност да се још више укаже на права деце, њихово право на нормално одрастање и подстицајно окружење и да је данашње дружење с њима представљало лепо искуство.
- Обраћамо данас и ових дана посебну пажњу на оно што је наша будућност у, верујем, Зрењанину који ће имати све бољи привредни амбијент и развојне могућности, то сада показујемо и кроз економске инвестиције, кроз градњу аутопута, и за ове малишане, који су данас овде били у посети, Зрењанин ће сигурно бити још лепше место за живот - истакао је градоначелник након сусрета с децом из предшколске групе вртића “Дечја радост”. 
 
Деца су градоначелнику припремила посебан поклон - цртеже, на којима су, с пуно труда и маште, осликала оно што су замислила као његове свакодневне активности и његов радни амбијент.  
 
Током пријема, градоначелник је деци показао своју радну канцеларију у којој су цртали и писали на смарт табли. 
 
 
 
 
Директор Предшколске установе Зрењанин Владимир Петровић каже да је данашња активност једна у низу оних који се реализују током “Дечје недеље”. Подсетио је да се сваке године у двадесет вртића у саставу Предшколске установе уписује, у просеку, две ипо хиљаде деце, да је Зрењанин међу градовима у којима не постоје листе чекања и да сви родитељи који желе могу уписати своју децу у вртић, што је резултат добре сарадње с локалном самоуправом. 
- Проширујемо капацитете Предшколске установе и трудимо се да деци и запосленима у вртићима обезбедимо што квалитетније и безбедније услове за боравак и рад. Између осталог, и ова “Дечја недеља” прилика је да на деци буде посебан фокус и акценат, иако су она приоритет и о њима, наравно, водимо рачуна током целе године, сада организујемо и посебне програме и дешавања. Пандемија нам је, нажалост, ограничила поједине активности, али се сви заједно трудимо да нашој дечици омогућимо што лепши и садржајнији боравак у вртићима - рекао је директор Петровић.  

Широм Србије, “Дечја недеља” обележава се до 10. октобра. За мото овогодишње манифестације изабрани су познати стихови Љубивоја Ршумовића: “Дете је дете, да га волите и разумете”.
 
 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6235/_Deca_iz_vrtica_Decja_nedelja_2021_0.jpg