Počela rekonstrukcija parka u naselju “Putnikovo” - u toku sadnja većeg broja sadnica, u pripremi gradnja trim-staze i drugih sadržaja

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije opredelilo je proletos 2.357.863,57 dinara za projekat rekonstrukcije parka “Putnikovo” u Zrenjaninu, na osnovu javnog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke sadnica i izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti jedinica lokalne samouprave. 
 
 
 
 
S obzirom da je počela jesenja sezona sadnje, pre nekoliko dana počeli su i radovi u tom parku. Nakon što su, uz pomoć mehanizacije, izbušene rupe i pripremljen teren, danas je i počelo polaganje sadnog materijala. Kako objašnjavaju u JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin, prvi deo aktivnosti obuhvata sadnju četinara i lišćara, konkretno borova, svilenih borova, jela, kedrova, a od lišćarskih vrsta, breza, jasena, lipa, pri čemu se vodi računa da se nove sadnice uklope u postojeći sadni materijal, a ukupno će biti zasađeno više stotina mladica. Početku sadnje prisustvovali su i rukovodioci izvođača radova, JKP “Čistoća i zelenilo”, na čelu s novim direktorom Nemanjom Milinkovićem.  
 
 
 
 
Nastavak sadnje uslovljen je dinamikom pristizanja sadnica od dobavljača i očekuje se da to bude u narednim danima. Osim sadnje u svim delovima parka, formiraće se i posebni drvoredi, uz novi trotoar duž ulice Prilepski red u zoni parka i uz dečje igralište, a biće izgrađena i trim-staza, koja će se protezati oko celog parka i sigurno u budućnosti predstavljati omiljeno stecište ateltičara i rekreativaca iz tog dela grada.  
 
 
 
 
Park “Putnikovo” nalazi se na teritoriji mesne zajednice “Berbersko-Bolnica”, omeđen je ulicama Vojvode Putnika, Prilepski red, Klisurskom i Bagljaškim kanalom i zauzima površinu od oko 3,3 hektara. Najmlađi je planski podignut gradski park, nastao uporedo s formiranjem i širenjem istoimenog naselja, devedesetih godina prošlog veka.  
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6269/sadnja_putnikovo_0.jpg