Почела реконструкција парка у насељу “Путниково” - у току садња већег броја садница, у припреми градња трим-стазе и других садржаја

Министарство заштите животне средине Републике Србије определило је пролетос 2.357.863,57 динара за пројекат реконструкције парка “Путниково” у Зрењанину, на основу јавног конкурса за доделу средстава за суфинансирање набавке садница и извођење радова за пошумљавање земљишта аутохтоним врстама дрвећа и жбуња, на земљишту које је у надлежности јединица локалне самоуправе. 
 
 
 
 
С обзиром да је почела јесења сезона садње, пре неколико дана почели су и радови у том парку. Након што су, уз помоћ механизације, избушене рупе и припремљен терен, данас је и почело полагање садног материјала. Како објашњавају у ЈКП “Чистоћа и зеленило” Зрењанин, први део активности обухвата садњу четинара и лишћара, конкретно борова, свилених борова, јела, кедрова, а од лишћарских врста, бреза, јасена, липа, при чему се води рачуна да се нове саднице уклопе у постојећи садни материјал, а укупно ће бити засађено више стотина младица. Почетку садње присуствовали су и руководиоци извођача радова, ЈКП “Чистоћа и зеленило”, на челу с новим директором Немањом Милинковићем.  
 
 
 
 
Наставак садње условљен је динамиком пристизања садница од добављача и очекује се да то буде у наредним данима. Осим садње у свим деловима парка, формираће се и посебни дрвореди, уз нови тротоар дуж улице Прилепски ред у зони парка и уз дечје игралиште, а биће изграђена и трим-стаза, која ће се протезати око целог парка и сигурно у будућности представљати омиљено стециште ателтичара и рекреативаца из тог дела града.  
 
 
 
 
Парк “Путниково” налази се на територији месне заједнице “Берберско-Болница”, омеђен је улицама Војводе Путника, Прилепски ред, Клисурском и Багљашким каналом и заузима површину од око 3,3 хектара. Најмлађи је плански подигнут градски парк, настао упоредо с формирањем и ширењем истоименог насеља, деведесетих година прошлог века.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6269/sadnja_putnikovo_0.jpg