Gradonačelnik primio sadašnjeg i bivšeg čelnika dva nacionalna sportska saveza, Odbojkaškog saveza Srbije i Karate federacije Srbije


Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura ugostio je juče u svom kabinetu Zorana Gajića, predsednika Odbojkaškog saveza Srbije i Zorana Jerkovića, sportskog radnika i nekadašnjeg predsednika Karate federacije Srbije, pre jedne decenije, a prijemu je prisustvovala i Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina.
 
Kao i slučaju prethodnih poseta, kada su u Zrenjaninu boravili čelnici nacionalnog rukometnog, vaterpolo, veslačkog, rvačkog, planinarskog i šotokan karate saveza, potom Olimpijskog komiteta Srbije i Sportskog saveza Srbije, kao i Paraolimpijskog komiteta i Specijalne olimpijade Srbije, centralna tema razgovora bila je nastavak saradnje grada Zrenjanina sa nacionalnim sportskim savezima i organizacijama, a u okviru agende “Zrenjanin, Evropski grad sporta”. Mogućnost iskorišćenja sportskih resursa grada u svrhu promocije i razvoja odbojkaškog sporta takođe se nametnula kao jedna od tema o kojima je bilo reči tokom ovog sastanka.
 
 
 
 
Zoran Gajić istaknuti je odbojkaški stručnjak, bivši trener državne reprezentacije, sa kojom je osvojio čak sedam medalja na Olimpijskim igrama, evropskim i svetskim šampionatima. Bio je selektor čuvenog tima koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju, 2000. godine, u čijem su sastavu standardni igrači bili Vladimir i Nikola Grbić
 
Zoran Jerković, naš sugrađanin, takođe je istaknuti sportski radnik i duže od tri decenije prisutan u karate sportu, kao profesionalni trener i funkcioner. Njemu i Zoranu Gajiću gradonačelnik Salapura uručio je simboličan pasoš “Evropskog grada sporta 2021.”.
 
 
 
Nakon prijema u Gradskoj kući, gradonačelnik i sekretarka Sportskog saveza su s gostima, i u pratnji direktora Narodnog muzeja Siniše Onjina, obišli postavku u toj ustanovi posvećenu istoriji sporta u Zrenjaninu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6313/prijem_zoran_gajic_0.jpg