Градоначелник примио садашњег и бившег челника два национална спортска савеза, Одбојкашког савеза Србије и Карате федерације Србије


Градоначелник Зрењанина Симо Салапура угостио је јуче у свом кабинету Зорана Гајића, председника Одбојкашког савеза Србије и Зорана Јерковића, спортског радника и некадашњег председника Карате федерације Србије, пре једне деценије, а пријему је присуствовала и Вукосава Ђапић Атанацковић, генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина.
 
Као и случају претходних посета, када су у Зрењанину боравили челници националног рукометног, ватерполо, веслачког, рвачког, планинарског и шотокан карате савеза, потом Олимпијског комитета Србије и Спортског савеза Србије, као и Параолимпијског комитета и Специјалне олимпијаде Србије, централна тема разговора била је наставaк сарадње града Зрењанина са националним спортским савезима и организацијама, а у оквиру агенде “Зрењанин, Европски град спорта”. Могућност искоришћења спортских ресурса града у сврху промоције и развоја одбојкашког спорта такође се наметнула као једна од тема о којима је било речи током овог састанка.
 
 
 
 
Зоран Гајић истакнути је одбојкашки стручњак, бивши тренер државне репрезентације, са којом је освојио чак седам медаља на Олимпијским играма, европским и светским шампионатима. Био је селектор чувеног тима који је освојио златну медаљу на Олимпијским играма у Сиднеју, 2000. године, у чијем су саставу стандардни играчи били Владимир и Никола Грбић
 
Зоран Јерковић, наш суграђанин, такође је истакнути спортски радник и дуже од три деценије присутан у карате спорту, као професионални тренер и функционер. Њему и Зорану Гајићу градоначелник Салапура уручио је симболичан пасош “Европског града спорта 2021.”.
 
 
 
Након пријема у Градској кући, градоначелник и секретарка Спортског савеза су с гостима, и у пратњи директора Народног музеја Синише Оњина, обишли поставку у тој установи посвећену историји спорта у Зрењанину.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6313/prijem_zoran_gajic_0.jpg