Prvog dana 2022. godine u Zrenjaninu rođeno šest beba - Nastja prva došla na svet, tri minuta posle ponoći

Prvog dana nove godine u Zrenjaninu je rođeno šest beba, a prva se rodila Nastja, tri minuta posle ponoći. Majka, Maja Jovanović iz Zrenjanina, kao i beba, oseća se dobro, a nju i sve druge porodilje koje se nalaze na Ginekološko-akušerskom odeljenju Opšte bolnice “Đorđe Joanović”, u prepodnevnim časovima posetio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Prva beba teška je tri kilograma i dugačka 49 centimetara.
 
Tradicionalno, gradonačelnik je direktoru i osoblju Opšte bolnice, kao i svim porodiljama na odeljenju, poželeo sve najbolje u Novoj godini, i uručio poklone Grada Zrenjanina - pakete s opremom i kozmetikom za bebe, a prvorođenoj bebi i auto-sedište, koje će i drugim bebama biti uručeno na zajedničkoj svečanosti u Gradskoj kući, tokom proleća. 
 
 
 
 
Gradonačelnik je rekao da je šest rođenih beba već prvog dana nove godine izuzetno lepa vest i najlepši početak nove godine, i dodao da sve što grad čini na polju ekonomije, privrede, investicija, velikih radova, ne znači ništa ukoliko nema dece i mladih, koji će živeti u gradu i našoj zemlji, i dalje ih razvijati.
“Populaciona politika je izuzetno bitna, mere koje se sprovode takođe. Danas smo posetili naše porodilište, čuli od porodilja da su uslovi na najvišem nivou, da su sve zadovoljne odnosom osoblja bolnice prema njima i uslugom koja im se pruža. Grad Zrenjanin izdvaja značajna sredstva u oblasti populacione politike, tako će biti i ove godine, i ona se ogledaju kako u pomoći za prvorođeno i svako naredno rođeno dete, tako i u pomoći za decu u kasnijem periodu, od učeničkih i studentskih stipendija, podrške školstvu, subvencionisanja prevoza, prvi smo grad u Vojvodini koji je pristupio pokretu “Tri plus”, za pomoć i podršku deci u porodicama sa troje i više dece”, rekao je gradonačelnik i dodao da, uz sve mere koje donosi Republika Srbija, Grad Zrenjanin navedenim merama takođe želi da podstakne populacionu politiku.
 
“Verujem da ovih šest danas rođenih beba, već prvog dana nove godine, nagoveštavaju dobre rezultate i da nas tokom ove godine očekuju još lepše vesti”, poručio je gradonačelnik nakon obilaska zrenjaninskog porodilišta.
 
 
 
 
Po rečima Aleksandra Beljca, ginekologa-akušera zrenjaninske bolnice, u toku prošle godine u porodilištu je rođeno 1296 beba - 655 dečaka i 641 devojčica, od čega 11 parova blizanaca. Izrazio je očekivanja da će u ovoj godini biti više porođaja.
“To je jedino i trajno bogatstvo koje ostaje, i najveća sreća u ljudskom životu su deca i porodica, i ja u to ime, i ispred ginekološko-akušerskog odeljenja, želim svim sugrađanima srećne novogodišnje praznike, sa željom da nas bude što više”, kazao je on.
 
 
 
 
Direktor Opšte bolnice “Đorđe Joanović”, dr Igor Kitaresku, rekao je da su Grad Zrenjanin i gradonačelnik uvek uz bolnicu, da pomažu u svakom trenutku, uz posebno isticanje dobre saradnje tokom poslednje dve godine, u uslovima epidemije izazvane koronavirusom.
“Grad je obezbedio reduktore za kiseonik, koji su pomogli zbrinjavanje najtežih bolesnika i omogućili kiseoničku potporu u svakom trenutku, i nijedan naš sugrađanin nije ostao bez adekvatne medicinske pomoći u tom smislu. Svima nama, svim sugrađanima, želim što više zdravlja, sreće i ljubavi u novoj godini i što manje poseta lekarima, osim u ovom odeljenju, odnosno porodilištu”, kazao je direktor Kitaresku. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6362/prva_beba_2022_0.jpg