Првог дана 2022. године у Зрењанину рођено шест беба - Настја прва дошла на свет, три минута после поноћи

Првог дана нове године у Зрењанину је рођено шест беба, а прва се родила Настја, три минута после поноћи. Мајка, Маја Јовановић из Зрењанина, као и беба, осећа се добро, а њу и све друге породиље које се налазе на Гинеколошко-акушерском одељењу Опште болнице “Ђорђе Јоановић”, у преподневним часовима посетио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура. Прва беба тешка је три килограма и дугачка 49 центиметара.
 
Традиционално, градоначелник је директору и особљу Опште болнице, као и свим породиљама на одељењу, пожелео све најбоље у Новој години, и уручио поклоне Града Зрењанина - пакете с опремом и козметиком за бебе, а прворођеној беби и ауто-седиште, које ће и другим бебама бити уручено на заједничкој свечаности у Градској кући, током пролећа. 
 
 
 
 
Градоначелник је рекао да је шест рођених беба већ првог дана нове године изузетно лепа вест и најлепши почетак нове године, и додао да све што град чини на пољу економије, привреде, инвестиција, великих радова, не значи ништа уколико нема деце и младих, који ће живети у граду и нашој земљи, и даље их развијати.
“Популациона политика је изузетно битна, мере које се спроводе такође. Данас смо посетили наше породилиште, чули од породиља да су услови на највишем нивоу, да су све задовољне односом особља болнице према њима и услугом која им се пружа. Град Зрењанин издваја значајна средства у области популационе политике, тако ће бити и ове године, и она се огледају како у помоћи за прворођено и свако наредно рођено дете, тако и у помоћи за децу у каснијем периоду, од ученичких и студентских стипендија, подршке школству, субвенционисања превоза, први смо град у Војводини који је приступио покрету “Три плус”, за помоћ и подршку деци у породицама са троје и више деце”, рекао је градоначелник и додао да, уз све мере које доноси Република Србија, Град Зрењанин наведеним мерама такође жели да подстакне популациону политику.
 
“Верујем да ових шест данас рођених беба, већ првог дана нове године, наговештавају добре резултате и да нас током ове године очекују још лепше вести”, поручио је градоначелник након обиласка зрењанинског породилишта.
 
 
 
 
По речима Александра Бељца, гинеколога-акушера зрењанинске болнице, у току прошле године у породилишту је рођено 1296 беба - 655 дечака и 641 девојчица, од чега 11 парова близанаца. Изразио је очекивања да ће у овој години бити више порођаја.
“То је једино и трајно богатство које остаје, и највећа срећа у људском животу су деца и породица, и ја у то име, и испред гинеколошко-акушерског одељења, желим свим суграђанима срећне новогодишње празнике, са жељом да нас буде што више”, казао је он.
 
 
 
 
Директор Опште болнице “Ђорђе Јоановић”, др Игор Китареску, рекао је да су Град Зрењанин и градоначелник увек уз болницу, да помажу у сваком тренутку, уз посебно истицање добре сарадње током последње две године, у условима епидемије изазване коронавирусом.
“Град је обезбедио редукторе за кисеоник, који су помогли збрињавање најтежих болесника и омогућили кисеоничку потпору у сваком тренутку, и ниједан наш суграђанин није остао без адекватне медицинске помоћи у том смислу. Свима нама, свим суграђанима, желим што више здравља, среће и љубави у новој години и што мање посета лекарима, осим у овом одељењу, односно породилишту”, казао је директор Китареску. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6362/prva_beba_2022_0.jpg