Transferna sredstva Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Gradu Zrenjaninu u iznosu od 14,1 miliona dinara

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpisalo je sa predstavnicima 146 lokalnih samouprava ugovore o namenskim transferima, kojima je za razvoj usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou opredeljeno 500 miliona dinara. Gradu Zrenjaninu odobreno je 14.108.901,00 dinara, a ugovor o prenosu sredstava potpisala je u Beogradu pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina Snežana Vučurević. 
 
Tim sredstvima predviđeno je finansiranje usluga socijalne zaštite u Gradu Zrenjaninu i to: dnevne usluge u zajednici (usluga dnevnog boravka, svratišta i pomoći u kući), usluga smeštaja u prihvatilište, usluga podrške za samostalan život za osobe sa invaliditetom, usluga ličnog pratioca detetu sa invaliditetom, usluga personalne asistencije, savetodavno-terapijske i socijalno-edukativne usluge, kao i druge usluge, u skladu s potrebama i prioritetima jedinice lokalne samouprave utvrđenim odlukom o pravima i uslugama iz socijalne zaštite. 
 
 
 
Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić rekla je da je raspodela sredstava lokalnim samoupravama primer zajedničkog rada na razvoju usluga socijalne zaštite i usmeravanja podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija.
- Nadamo se da će do kraja godine biti obezbeđena i dodatna finansijska sredstva za ovakvu vrstu podrške, pošto se pokazalo da ovakav način rada i namenski transferi itekako daju rezultate - istakla je ministarka Kisić.
 
Prof. dr Kisić je naglasila je da je, imajući u vidu dosadašnje realizacije namenskih sredstava, vidljivo da je svaki dinar uložen tamo gde je bilo potrebno i da je sigurna da će tako biti i ove godine.
 
 
Pomoćnica ministra u Sektoru za socijalnu zaštitu Biljana Zekavica podsetila je da je ovo sedma godina kako se dodeljuju namenska sredstva za razvoj usluga socijalne zaštite i da je ohrabrujuće to što su time usluge socijalne zaštite unapređene.
- To znači da smo uspeli da ostvarimo zajednički cilj, da usluga dođe u prave ruke, do onog korisnika kome je pomoć potrebna - istakla je Zekavica i dodala da je putem namenskih transfera obezbeđen partnerski odnos uspostavljanja novih usluga i razvoja celog sistema socijalne zaštite.
 
Izvor i fotografije: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6468/Kisic_Tepavcevic_ugovor_1.jpg