Zamenik Saša Santovac prisustvovao dodeli tradicionalnih nagrada Privredne komore Zrenjanin

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac prisustvovao je danas sednici Parlamenta privrednika koju je u hotelu “Vojvodina” organizovala Regionalna privredna komora Srednjobantaskog upravnog okruga u saradnji sa Ministarstvom privrede.
Tom prilikom dodeljene su i tradicionalne nagrade Privredne komore Zrenjanin. 

 

 

Pozdravljajući prisutne zamenik Santovac je kazao da su zrenjaninski preduuzetnici kao i Privredna komora Zrenjanin od izuzetne važnosti za jačanje našeg grada i da svojim delovanjem doprinose boljitku.
- Posebno bih se zahvalio Ministarstvu privrede , a čiji su predstavnici ovde prisutni, što su nas pratili prethodnih godina u velikom broju aktivnosti koje smo imali na teritoriji našeg grada, od uređenja industrijskih zona, ulaganja u samo opremanje zona, a ono što je činjenica jeste i da je to ministarstvo pružalo podršku i kroz koknkurse koji su za cilj imali stvaranje boljeg ambijenta i života u gradu. Zahvaljujući tome, urađen je i vrtić “Bubamara”, rekonstruisano je nekoliko ulica, urađeno nekoliko projekata za dobijanje građevinskih dozvola. Značajno je i da su Vlada Republike Srbije i Ministarstvo privrede uzeli aktivno učešće u pomoći privrednim subjektima koji posluju u našem gradu i koji su u međuvremenu sa stranim investitorima došli u naš grad - rekao je Santovac.

 

 

Govoreći o svemu što je urađeno poslednjih godina, Santovac je naglasio i da su svakako važni razgovori sa privrednim subjektima i naveo da je formiran Poslovni savet čije će funkcionisanje zasigurno doprineti razvoju grada.
- Vi ste veoma važan činilac za razvoj grada i od toga kako vi poslujete zavisi i razvoj Zrenjanina, grad ne može da se razvija bez privrednih subjekata - rekao je još Saša Santovac.
   

 

 

Direktor PKZ Predrag Stankov predstavio je Izveštaj o radu za 2021. godinu Reginalne privredne komore Srednjobanatskog upravnog okruga, kao i Privredna kretanja na teritoriji Regionalne privredne komore Srednjobanatskog upravni okrug.

Na današnjoj sednici su predstavnici Ministarstva privrede Republike Srbije, Fonda za razvoj i Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza prezentovali otvorene pozive i programe podrške privredi i odgovarati na pitanja privrednika.

 

 

U svečanom delu uručene su nagrade - Za poseban doprinos razvoju privrede regiona, privrednim društvima “ Borec servis Srbija” Zrenjanin, sektor industrije, a primio ju je Fedor Kormakov, zatim firmi “Van drunen Evropa” iz Banatskog Karađorđeva - sektor poljoprivrede, nagrada je uručena Lidiji Janjić, kao i preduzeću “ZR Agent” - za sektor usluga, a primilila ju je Ivana Martinović.
Nagrada Za regionalnog poslovnog lidera dodeljena je Draganu Vidakoviću direktoru “Impela” i Majdi Petković, direktorki “Poleta” iz Novog Bečeja.

 

 

    

Jubilarne nagrade dodeljene su Javnom preduzeću za urbanizam Zrenjanin za 30 godina poslovanja, PD “Italeks - Intimo”, Novo Miloševo za 20 godina, preduzeću “Transport Berar” iz melanaca za 20 godina poslovanja, zatim firmi “Ćirkom - eksport - import” za 30 godina, firmi “Maksimović gradnja” za 20 godina i firmi “DK - trejd” iz Zrenjanina za 20 godina poslovanja.  
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6472/privredna_komora_00.jpg