Заменик Саша Сантовац присуствовао додели трaдиционалних награда Привредне коморе Зрењанин

Заменик градоначелника Саша Сантовац присуствовао је данас седници Парламента привредника коју је у хотелу “Војводина” организовала Регионална привредна комора Средњобантаског управног округа у сарадњи са Министарством привреде.
Том приликом додељене су и традиционалне награде Привредне коморе Зрењанин. 

 

 

Поздрављајући присутне заменик Сантовац је казао да су зрењанински предуузетници као и Привредна комора Зрењанин од изузетне важности за јачање нашег града и да својим деловањем доприносе бољитку.
- Посебно бих се захвалио Министарству привреде , а чији су представници овде присутни, што су нас пратили претходних година у великом броју активности које смо имали на територији нашег града, од уређења индустријских зона, улагања у само опремање зона, а оно што је чињеница јесте и да је то министарство пружало подршку и кроз кокнкурсе који су за циљ имали стварање бољег амбијента и живота у граду. Захваљујући томе, урађен је и вртић “Бубамара”, реконструисано је неколико улица, урађено неколико пројеката за добијање грађевинских дозвола. Значајно је и да су Влада Републике Србије и Министарство привреде узели активно учешће у помоћи привредним субјектима који послују у нашем граду и који су у међувремену са страним инвеститорима дошли у наш град - рекао је Сантовац.

 

 

Говорећи о свему што је урађено последњих година, Сантовац је нагласио и да су свакако важни разговори са привредним субјектима и навео да је формиран Пословни савет чије ће функционисање засигурно допринети развоју града.
- Ви сте веома важан чинилац за развој града и од тога како ви послујете зависи и развој Зрењанина, град не може да се развија без привредних субјеката - рекао је још Саша Сантовац.
   

 

 

Директор ПКЗ Предраг Станков представио је Извештај о раду за 2021. годину Региналне привредне коморе Средњобанатског управног округа, као и Привредна кретања на територији Регионалне привредне коморе Средњобанатског управни округ.

На данашњој седници су представници Министарства привреде Републике Србије, Фонда за развој и Агенције за осигурање и финансирање извоза презентовали отворене позиве и програме подршке привреди и одговарати на питања привредника.

 

 

У свечаном делу уручене су награде - За посебан допринос развоју привреде региона, привредним друштвима “ Борец сервис Србија” Зрењанин, сектор индустрије, а примио ју је Федор Кормаков, затим фирми “Ван друнен Европа” из Банатског Карађорђева - сектор пољопривреде, награда је уручена Лидији Јањић, као и предузећу “ЗР Агент” - за сектор услуга, а примилила ју је Ивана Мартиновић.
Награда За регионалног пословног лидера додељена је Драгану Видаковићу директору “Импела” и Мајди Петковић, директорки “Полета” из Новог Бечеја.

 

 

    

Јубиларне награде додељене су Јавном предузећу за урбанизам Зрењанин за 30 година пословања, ПД “Италекс - Интимо”, Ново Милошево за 20 година, предузећу “Транспорт Берар” из меланаца за 20 година пословања, затим фирми “Ћирком - експорт - импорт” за 30 година, фирми “Максимовић градња” за 20 година и фирми “ДК - трејд” из Зрењанина за 20 година пословања.  
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6472/privredna_komora_00.jpg