Manifestacioni i kongresni turizam i festivali okupili tokom vikenda više od 2000 učesnika - nedostaje li Zrenjaninu smeštajnih kapaciteta?

Kao u nekim vremenima pre početka pandemije, Zrenjanin je ovog vikenda domaćin nekoliko manifestacija i događaja koji prevazilaze lokalni značaj i shodno tome, svi raspoloživi smeštajni kapaciteti u gradu su popunjeni. To je još jednom pokrenulo pitanje nedostatka takvih kapaciteta i možda alarmiralo eventualne investitore da se pozabave problematikom izgradnje nekog hotela sa više smeštajnih jedinica. 
 
Promocija Zrenjanina kao zanimljive i poželjne destinacije kongresnog turizma, različitih manifestacija i grada sporta na najbolji način se potvrdila upravo ovog vikenda - grad je domaćin Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, Digitalk konferencije, Internacionalnog Banatskog festivala vina i Plesnog festivala “Dance Fusion”, a svi ti događaji okupili su više od dve hiljade učesnika i gostiju. 
 
 
 
Velika konferencijska sala hotela “Vojvodina” raspolaže sa 300 mesta i prilikom otvaranja Digitalk konferencije bila je ispunjena gotovo do poslednjeg. Konferencija je okupila i više od 40 predavača, a traje četiri dana, zajedno sa Digitalk E-Commerce Days, najavljenim kao kao edukativni događaj godine za sve e-trgovce. 
 
Tokom protekle nedelje Zrenjanin je bio i centar pozorišnog života Vojvodine, a festivalska smotra završava se večeras, poslednjom takmičarskom predstavom i sutrašnjim proglašenjem pobednika. Uz gostujuća pozorišta, u našem gradu boravili su svakodnevno i pozorišni poslenici, učesnici pratećih programa, izložbi i promocija, što je takođe doprinelo afirmaciji grada kao organizatora značajnih kulturnih dešavanja.
 
Manifestacioni turizam oličen je i kroz 3. izdanje Internacionalnog Banatskog festivala vina. Obuhvatajući na jednom mestu tradiciju, poljoprivredu, ekonomiju, enologiju, gastronomiju, i turističku ponudu, festival je u sportskoj hali “Zvonimir Zvonko Vujin” okupio proizvođače i udruženja iz Srbije, Crne Gore, Slovačke, Rumunije i Mađarske.
 
 
 
Dvodnevni plesni festival “Dance Fusion” u “Kristalnoj dvorani” doneo je Zrenjaninu epitet centra plesa i igre u Srbiji ovog vikenda, okupivši oko 1600 učesnika i njihovih trenera iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca i Zrenjanina. Grad je domaćin ovog festivala već 16 godina, a sada mu je poverena i organizacija kvalifikacionog turnira Nacionalnog granskog saveza, što je izazvalo dodatno interesovanje učesnika i gostiju. 
 
Ako svemu navedenom dodamo da je gost Zrenjanina sinoć bio i popularni pevač Petar Grašo, čiji je nastup ispunio salu Kulturnog centra Zrenjanina, ovaj vikend u našem gradu u punoj meri protiče u znaku manifestacija, festivala, kongresnog turizma i to su sve oblasti turizma koje bi u narednom periodu trebalo da dovode u naš grad sve više gostiju.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6505/digitalk_2022_00.jpg